Panell informatiu de l'aeroport del Prat
Les noves destinacions que oferirà són Bamako (Mali), Trípoli (Líbia), Chicago (EUA), Doha (Qatar) i Orà (Algèria).
Barcelona

Retards en 400 vols a l'aeroport del Prat per la baixa sobtada d'un terç dels controladors

La majoria de vols que sortien o arribaven a Barcelona aquest dijous van patir retards. El motiu és que gairebé una tercera part dels controladors aeris del torn de tarda del centre de control de Gavà no van anar a treballar i no van avisar amb prou temps per buscar substituts. En total, 400 vols es van veure afectats. Segons Aena, és una mesura de pressió dels controladors mentre es negocia el conveni d'aquest col·lectiu. L'absència dels controladors també ha causat retards a tots els avions que sobrevolen la costa mediterrània.

Actualitzat
Aena ha denunciat a través d'un comunicat que els treballadors del centre de control de Gavà, que regula el trànsit aeri a la façana mediterrània, han disparat l'absentisme laboral aquest mes de juliol. La intenció, segons la companyia, és pressionar durant la negociació del conveni col·lectiu.

La situació ha estat especialment greu aquest dijous a la tarda, quan han faltat per baixa laboral 8 dels 28 controladors previstos. Ho han comunicat el mateix dia, de manera que no els han pogut substituir. Això ha provocat retards d'uns 40 minuts de mitjana, amb puntes de fins a una hora d'endarreriment. Els vols més afectats han estat els que tenien Madrid com a destinació.
Anar al contingut