Retards, desviaments i cancel·lació de vols a l'aeroport del Prat per les tempestes

Els incidents encara s'arrosseguen aquest dijous i han coincidit amb una nova jornada de vaga dels tripulants de Ryanair

RedaccióActualitzat

Les fortes pluges d'aquest dimecres al vespre al Baix Llobregat van alterar el trànsit aeri de l'aeroport del Prat, que encara no s'ha recuperat del tot aquest dijous.

Una vintena de vols que havien d'arribar a Barcelona no ho van poder fer i es van desviar a cap a altres aeroports, principalment als de Reus, Girona, València i Palma. Diversos vols tampoc van poder sortir del Prat i la majoria dels que ho van fer va ser amb molts retards.

La meitat dels vols afectats són de Vueling i molts passatgers s'han queixat que la companyia els ha deixat sense menjar, lloc on allotjar-se ni transport alternatiu, al·legant que la cancel·lació dels seus vols és deguda a causes meteorològiques.

Alguns passatgers asseguren que es van quedar tancats hores dins els avions a l'espera de poder enlairar-se i que passés la tempesta i d'altres han passat la nit a l'aeroport buscant explicacions i un vol alternatiu.

Al Prat es van desviar una vintena de vols i hi va haver retards i cancel·lacions

Aquest dijous encara presentaven les seves reclamacions als taulells de les companyies afectades.

En Nicolas Majerus és un dels passatgers que va perdre el vol que havia d'agafar, amb destinació a Niça. S'ha aixecat a les 4 de la matinada per ser aviat a l'aeroport i reclamar una alternativa i ha acceptat l'única que li han ofert, segons ha explicat a TV3:

"Quan vaig arribar aquí em van cancel·lar el vol. Hi havia molta gent per a les reclamacions. Vam anar a veure quines opcions teníem i em van dir que hi ha només un autobús a Niça, que són 10 hores i arribarem avui a les 7 del vespre."

I encara ha tingut més sort que la Laura Hernández i l'Elisabet Cusí, que anaven a Màlaga. L'única alternativa que els han donat és un vol d'aquí a 3 dies, que no els serveix de res perquè ja hauran acabat les vacances.

Cues, aquest dijous, a l'aeroport del Prat de Barcelona (CCMA)

S'han hagut de pagar un bitllet de tren per arribar al destí i només els han ofert, des d'ahir a la tarda, un tiquet per esmorzar aquest matí. La Laura explica que no els van donar ni sopar ni un lloc on dormir i que ja els han dit que no rebran cap compensació.

"Viatjàvem a Màlaga ahir a les 8.50. El vol, primer hi havia tempesta, després no hi havia combustible, després no hi havia tripulació. Primer ens el van retardar, ens van fer entrar a l'avió, ens en van fer sortir i llavors ens van dir això. Ni sopar, ni lloc on dormir, res, i no ens han tornat res."

La María Isabel Ramírez havia d'agafar un vol a Londres aquest dijous per anar a les Barbados, que no ha sortit a temps i ara ha perdut la connexió a Heathrow. Li han dit que era per mal temps a Londres, tot i que no hi havia tempestes a l'hora en què havia de sortir.

Tem que la companyia hagi al·legat raons meteorològiques per no compensar-la, però confia que li trobaran una solució:

"He perdut la connexió. Estan mirant si em poden posar en el vol de demà, perquè només n'hi ha un al dia. I a Londres m'hauran de donar allotjament o alguna cosa, perquè jo allà què he de fer?"

Aena assegura que hi va haver 21 vols afectats però l'aeroport del Prat ha penjat a Twitter una llista amb 24 vols que els consten que van ser desviats a altres aeroports:


Segons fonts d'Aena, els problemes meteorològics van provocar que els controladors d'Enaire limitessin l'espai aeri, permetent menys operacions cada hora a causa de la mala visibilitat, un fet que va provocar que s'acumulessin incidències en forma de retards o cancel·lacions.

Les mateixes fonts asseguren que l'activitat a l'aeroport va quedar paralitzada durant dues hores -- entre els nou i les onze de la nit --, fins que va amainar la tempesta, tot i que va habilitar-se una pista per fer enlairaments i aterratges.

Des d'Enaire han advertit aquest dijous que la presència de tempestes i forts vents poden provocar nous retards.

Un pilot de Vueling que va ser desviat ha penjat a les xarxes socials les imatges de com veien la tempesta sobre Barcelona, on no va poder aterrar, des de l'aire:


Els controladors aeris també han penjat imatges a les xarxes socials de la poca visibilitat que hi havia a l'aeroport:

 

Des del perfil de Trànsit Aeri de Catalunya, que no és oficial, també es va mostrar una imatge del desviament de vols al vespre:

 

Queixes a Twitter pel tracte rebut

Alguns dels afectats pels desviaments o les cancel·lacions han fet públiques les seves reclamacions i queixes a les xarxes socials i han explicat que tampoc han rebut cap mena d'assistència als aeroports on els han desviat, com al de Girona o Reus:

 

 

 


Vaga de tripulants de Ryanair

Els incidents arrossegats per les tempestes han coincidit, aquest dijous, amb una nova jornada de vaga dels tripulants de cabina de Ryanair que a les 9 del matí ja havien provocat el retard de cinc vols -- 4 sortides i 1 arribada --, segons el sindicat convocant de les protestes USO. A l'aeroport de Girona, no s'ha produït cap incidència.

Aquest dimecres, la jornada de vaga es va tancar amb 60 retards a l'aeroport del Prat fins a les set de la tarda, concretament en 24 sortides i de 36 arribades i cap cancel·lació, mentre a Girona van patir demores en deu vols, de les quals cinc eren sortides i cinc arribades.

ARXIVAT A:
MeteorologiaAeroport del Prat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut