Un F1 s'exhibeix al Fan Festival, a la plaça Catalunya (ACN/Jordi Bataller)

Restriccions de trànsit per l'exhibició de Fórmula 1 a Barcelona: consulta els talls

Pilots d'aquesta competició corren per un circuit instal·lat al passeig de Gràcia i això comporta talls de circulació per a vehicles privats i transport públic que s'allargaran fins dijous a les 6 del matí

RedaccióActualitzat

A punt de començar la polèmica exhibició de Fórmula 1 que el centre de Barcelona acull aquest dimecres a les 6 de la tarda, ja estan en marxa les restriccions al trànsit i la mobilitat que s'allargaran fins dijous a les 6 del matí.

Aquest roadshow, que porta pilots d'F1 a circular amb els seus vehicles per la ciutat a velocitats màximes de 100 km/h, arriba amb polèmica i ha estat motiu de protestes veïnals. Es tracta del punt àlgid del Fórmula 1 Barcelona Fan Festival, que se celebra aquesta setmana amb motiu del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya, del 21 al 23 de juny.

 

Les restriccions de pas afecten principalment els vehicles privats i el transport públic que circulin per les vies transversals al passeig de Gràcia, des del carrer Aragó fins a la plaça Catalunya, és a dir: Consell de Cent, Diputació, Gran Via de les Corts Catalanes, Casp i ronda de Sant Pere.

Els talls també provoquen que els vianants (a partir de les 15 h i fins a les 20 h) no puguin travessar el passeig de Gràcia.

El muntatge del circuit de Fórmula 1 al passeig de Gràcia ha començat aquest dimarts a la tarda (3Cat)

Les bicicletes i els vehicles de mobilitat personal, com els patinets, tampoc poden circular pel passeig de Gràcia, en aquest cas, des de les 15 h fins a les 23 h.

Els vehicles de mercaderies, els que hagin d'aparcar per la zona o aquells que es dirigeixin a hotels, tampoc poden passar des de les 3 de la tarda, moment en què l'accés ha quedat definitivament tallat fins a les 11 de la nit.


1. Restriccions per als vehicles privats

Les restriccions per als vehicles privats s'allargaran des de dimarts a les 4 de la tarda fins dijous a les 6 del matí, i afectaran el següent tram:

► Ronda de Sant Pere i ronda de la Universitat (entre Pau Claris i Rambla Catalunya)

► Plaça de Catalunya (banda Besòs i calçada muntanya)

► Passeig de Gràcia (entre plaça de Catalunya i Gran Via)

► Carrer de Casp (entre el passeig de Gràcia i Pau Claris)

► Passeig de Gràcia, entre la Gran Via i el carrer Aragó, sense afectar els carrers transversals, a partir de les 22 h de dimarts

Dimecres 19 de juny, dia de l'exhibició, s'afegiran noves restriccions per als vehicles privats a les vies transversals al passeig de Gràcia, de les 11 a les 23 h:

► Gran Via de les Corts Catalanes (entre Rambla Catalunya i Pau Claris)

► Carrer Diputació (entre Rambla Catalunya i Pau Claris)

► Carrer de Consell de Cent (entre Rambla Catalunya i Pau Claris)

La ronda Sant Pere ja està tallada entre plaça Urquinaona i plaça Catalunya (3Cat)
Congestió a la plaça Urquinaona pel tall de la ronda Sant Pere (3Cat)


2. Afectacions al transport públic

Les restriccions per als autobusos s'allargaran des de dimarts a les 16 h fins dijous a les 6 h, i afectaran les següents línies, a més de les línies d'autobús nocturnes, metropolitanes i interurbanes: D50, H16, V15, 19, 22, 24, 52, 54, 55 i 67.

Dimecres 19 de juny, dia de l'exhibició, s'hi afegiran noves línies d'autobús afectades, des de les 11 del matí. Aquestes també recuperaran la normalitat dijous a les 6 del matí. Són l'H12, l'X1 i la 7.


L'arribada d'aquest gran esdeveniment esportiu a Barcelona coincideix amb l'anunci d'un altre, la tornada del Tour a la ciutat el 2026, i a les portes de la celebració de la Copa Amèrica. L'alcalde, Jaume Collboni, defensa aquest model de ciutat de grans esdeveniments, però algunes associacions de veïns aixequen la veu d'alarma.
ARXIVAT A:
TrànsitMobilitat
Anar al contingut