Els lladres en plena acció captats per les càmeres de seguretat

Resolt un espectacular robatori de joies per valor d'un milió d'euros a Barcelona

La policia ha detingut quatre lladres de dues bandes altament especialitzades de Madrid i Barcelona que es van aliar per assaltar una casa de subhastes a l'Eixample

Actualitzat

Resolt el robatori de pel·lícula que va tenir lloc a Barcelona el passat mes d'octubre en una casa de subhastes a l'Eixample. La policia ha detingut dues bandes de delinqüents, una de Madrid i una altra de Barcelona, que es van aliar per cometre aquest espectacular robatori: van aconseguir endur-se joies per valor d'un milió d'euros.

Segons el relat dels Mossos, els lladres van accedir al soterrani de l'establiment pels patis interiors de l'edifici. Un cop dins l'establiment van realitzar un butró en una de les parets que donava accés a la cambra cuirassada, la qual van obrir amb un bufador d'oxitall.

De l'interior de la cambra i dels diferents aparadors del local van aconseguir endur-se les joies, una part de les quals eren propietat de la casa de subhastes i l'altra de diferents clients que les havien dipositat a l'espera de ser subhastades.

 

Així va quedar la casa de subhastes després del robatori (Mossos d'Esquadra)

 

Gràcies a les imatges recollides per les càmeres de seguretat, tant de la casa de subhastes com dels voltants, els agents van observar com els lladres, amb guants i altres peces de roba per ocultar el rostre, entraven i sortien del local en diverses ocasions i portaven motxilles i maletes que contenien les eines necessàries per cometre el robatori.

També feien feines de vigilància a l'exterior del local per detectar si hi havia presència policial i alertar la resta del grup.

Els lladres eren experts i portaven tota mena d'eines (Mossos d'Esquadra)
El butró que els lladres van obrir per accedir a l'establiment (Mossos d'Esquadra)


La investigació: els lladres eren experts

Els investigadors dels Mossos van veure que els lladres eren experts: tenien n perfecte coneixement de l'ús de bufadors d'oxitall, llances tèrmiques i inhibidors de freqüència. A més, també disposaven dels coneixements tècnics necessaris per desactivar alarmes, fer butrons i forçar l'obertura de cambres cuirassades i caixes fortes.

Dies després del robatori van aparèixer abandonades i cremades, en una zona inundable del riu Besòs, al municipi de Sant Fost de Campsentelles, diferents parts no valuoses de les joies, com ara maquinària interna de rellotges i elements decoratius, i les etiquetes identificatives dels objectes per subhastar-los.

Els Mossos van aconseguir finalment identificar dos dels autors del robatori, dos delinqüents especialitzats en aquesta mena de delictes, que estarien ubicats al Vallès Oriental. Això va permetre que la Policia Nacional identifiqués i localitzés a Madrid la resta dels investigats.

Es va fer llavors un equip de Mossos i Policia Nacional que va constatar que les dues bandes, amb àmplia experiència delictiva, quedaven per cometre robatoris en diferents punts d'Espanya.

 

Un dels detinguts en l'operació policial (Mossos d'Esquadra)

Quatre detinguts i un cinquè lladre fugit

El 7 d'abril es va establir un dispositiu policial conjunt que va permetre detenir quatre persones i fer quatre entrades i escorcolls als domicilis que els arrestats tenien a Madrid i Catalunya. Un cinquè membre del grup està en crida i cerca pendent de la seva detenció.

Dos dels registres i detencions es van fer a Martorelles i Mollet del Vallès, i els altres dos, a Leganés i Pinto.

Els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars. Entre tots acumulen 251 antecedents, la majoria per robatoris. La investigació continua oberta.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut