Forat fet per un tret en una de les cadires del restaurant on hi havia la víctima (ACN/Eloi Tost)

Resolen un homicidi comès a Salou fa un any: una revenja entre grups criminals francesos

S'ha detingut els tres presumptes autors del crim i se'ls jutjarà a França, on ja han ingressat a la presó

Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb l'Eurojust i la policia francesa, han detingut els tres presumptes autors d'un homicidi comès a Salou el 9 de maig del 2022.

Tant la víctima com els presumptes autors són de nacionalitat francesa i, segons la investigació, el mòbil del crim seria una revenja entre grups criminals rivals.

 

Tirotejat al mig del carrer

Els presumptes autors van localitzar la víctima en un bar de Salou mentre estava de vacances, el van tirotejar en ple carrer i va morir allà mateix. Quan la policia local de Salou va arribar, va poder detenir un dels presumptes atacants, a qui diversos vianants havien aconseguit retenir, com mostren les imatges següents, que es van fer virals:


Els fets van passar a quarts d'onze de la nit, al carrer Saragossa de Salou. Els altres dos atacants van aconseguir fugir i van tornar a França el mateix dia.

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la regió del Camp de Tarragona dels Mossos d'Esquadra es va fer càrrec de la investigació, en col·laboració amb la Direcció de Cooperació Internacional i de Seguretat (DCIS) francesa i la policia local de Salou, i sota el paraigua d'Eurojust.


L'arma del primer detingut no coincidia

L'home detingut la mateixa nit dels fets gràcies a la col·laboració ciutadana portava documentació robada a França i una arma de foc que, segons la primera inspecció de la policia, no era la que s'havia fet servir per matar la víctima. Un cop identificat, es va descobrir que era un ciutadà de nacionalitat francesa amb nombrosos antecedents policials per delictes violents i contra la salut pública.

Els altres dos presumptes autors van fugir de Salou en un vehicle i es van aturar a un establiment de menjar a Tarragona. Allà, les videocàmeres de seguretat els van enregistrar mentre amagaven sota un contenidor el revòlver del calibre 38 que haurien fet servir en l'agressió mortal, juntament amb alguna peça de roba que portaven en cometre el fet i altres objectes.

Mentre els dos autors estaven a l'interior del restaurant, va arribar una patrulla dels Mossos d'Esquadra que estava buscant els fugitius i, en veure-la, els dos autors van agafar el seu vehicle i van marxar de manera precipitada abandonant tots els estris que havien amagat. Els investigadors van poder recuperar aquests objectes per relacionar-los amb els autors però no van poder aturar els dos presumptes agressors, que en arribar a la Jonquera van abandonar el vehicle en un camí a prop de la frontera i van travessar cap a França amb un altre cotxe.

Diversos vianants van aconseguir retenir un dels atacants, però els altres dos van fugir (ACN/Eloi Tost)

Seran jutjats a França

Amb les dades de la detenció d'un dels presumptes autors i les proves trobades al vehicle abandonat i a l'arma del crim, els investigadors van establir un mecanisme de col·laboració amb les autoritats franceses que va permetre identificar, poc després, els altres dos autors fugits, que en aquell moment ja es trobaven en presó provisional per un delicte menor un i per una temptativa d'homicidi l'altre.

D'altra banda, el jutge del jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona va iniciar un procediment mitjançant la plataforma Eurojust per tal que els fets, tot i que van succeir a Catalunya, es jutgin a França, motiu pel qual el detingut a Salou va ser extradit, i tota la documentació derivada de les actuacions dels Mossos d'Esquadra van ser tramitades a les autoritats judicials franceses.

Les tres persones detingudes es troben actualment ingressades a la presó a França a l'espera que se celebri el judici.

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut