La petita balena ha hagut de ser sacrificada ( Reuters/Tom Nicholson)
Londres

Rescaten una cria de balena encallada en una resclosa del riu Tàmesi prop de Londres

Els veterinaris han sacrificat finalment l'animal perquè estava desnodrit i malferit sense possibilitat de sobreviure sense la mare

Actualitzat

La balena que va quedar encallada en una resclosa al riu Tàmesi, vora Richmond, als afores de Londres, ha hagut de ser finalment sacrificada. Els veterinaris van trobar que l'animal, una cria, estava desnodrida i ferida i no tenia possibilitats de sobreviure sense la mare que no s'ha trobat.

El rescat de la balena, va aixecar espectació aquest diumenge durant l'operació que un equip d'especialistes va fer amb flotadors i ruixant-lo amb mànegues per intentar salvar-lo. I que va durar 4 hores.

L'animal estava desorientat i es dirigia en direcció contrària al mar. La petita balena estava ferida i desnodrida per la dificultat de sobreviure al riu on l'aliment és minso i diferent del del seu hàbitat natural al nord de l'Atlèntic, de krill i petits peixos, i possiblement encara depenia de la mare que no s'ha localitzat. Aquestes balenes no solen aparèixer al Tàmesi i no se sap perquè i com va arribar fins allí. Els veterinaris finalment van sacrificar l'animal. 

La balena estava desorientada, ferida i desnodrida i possiblement encara depenia de la mare (Reuters/Tom Nicholson)

La balena, un exemplar jove, de petites dimensions, va cridar l'atenció dels vianants, aquest diumenge, que es van concentrar per observar-la després que un home, que va veure l'animal varat, el va filmar a la vora del riu a la tarda.

 

 

Cap a les 9 del vespre, els equips de rescat van alliberar el cetaci posant-lo en un flotador de goma.

 

El rescat per portar l'exemplar a una vora segura del riu ha durat quatre hores ( Reuters/Richard Frank )

 

 

L'operació va durar quatre hores, més enllà de la mitjanit. Finalment se la va poder portar a una vora segura del riu, on la van examinar  els veterinaris, abans de decidir si estava en condicions per tornar-la al mar.

 

Una veterinària examina la petita balena ( Reuters/Richard Frank )

 

Una balena d'aleta blanca, una espècie de les més petites

Mentre no es pren una decisió, s'està de ruixant contínuament l'animal amb aigua per mantenir-lo hidratat. Es tracta d'una balena d'aleta blanca, una de les espècies més petites de balena i de les més comunes al món, però es troba més habitualment a l'hemisferi nord, tot i que n'hi ha una variant que viu a l'Antàrtida.

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambientRegne Unit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut