Rescaten un gos a Terrassa que portava dies lligat a un pal sense beure ni menjar
El gos estava lligat sense aigua ni menjar quan va ser rescatat (Policia Municipal de Terrassa)

Rescaten un gos a Terrassa que portava dies lligat a un pal sense beure ni menjar

Cada 18 minuts es recull a Catalunya un animal de companyia perdut o abandonat, xifres similars a les d'abans de la pandèmia

Rubén Cabús LombaActualitzat

La policia municipal de Terrassa ha rescatat un gos que malvivia en un solar. Estava lligat a un pal des de feia dies i els agents havien comprovat que ningú hi anava per donar-li menjar ni beure. A més, no hi havia cap cobert que protegís l'animal de les altes temperatures d'aquests dies.

Gràcies al xip del gos, el propietari ja ha estat identificat i la regidoria de Benestar Animal de l'Ajuntament de Terrassa ha obert un expedient per resoldre si l'home ha comès un delicte de maltractament animal o bé si s'interposa una sanció administrativa.

El decomís d'animals de companyia –majoritàriament gossos– per part de la policia és un fenomen cada cop més habitual a Catalunya. Els agents se'ls emporten en cas que els propietaris no els cuidin bé, no garanteixin unes mínimes condicions de salubritat o bé no disposin de la llicència obligatòria de tinença d'animals potencialment perillosos. Això ha fet que moltes protectores, com el refugi Aixopluc de Manresa, cada cop tinguin més gossos a les seves gàbies.

Cada any s'abandonen 20.000 animals a Catalunya (CCMA)

L'abandonament torna a xifres prepandèmia

Tot i així, el gran gruix de gossos i gats que viuen a les protectores d'animals del país corresponen a animals abandonats per part dels seus propietaris. A Catalunya, al cap de l'any n'acaben sent més de 20.000, segons un informe dels Agents Rurals. Això vol dir que cada 18 minuts es recull un animal abandonat a Catalunya.

La pandèmia va fer caure en picat el nombre d'abandonaments de gossos l'any passat, però des de fa unes setmanes les protectores d'animals han detectat un augment molt important del nombre d'abandonaments, com explica Karen Fernández, voluntària de la protectora Aixopluc Manresa:

"La gent ha tornat a adquirir gossos i quan ja no es volen fer càrrec d'ells, o quan els suposa una càrrega econòmica, els abandonen. Ja hem tornat a les xifres prepandèmia, a les habituals de l'estiu. A finals de juny ja van començar a arribar molts gossos. En tres setmanes se'ns van omplir les gàbies."

A la protectora d'animals Aixopluc Manresa ara tenen 78 gossos i 230 gats esperant una nova llar. És especialment greu la situació dels felins, ja que costa molt trobar famílies adoptants. Per això, s'han vist obligats a convertir antigues gàbies de gossos en noves gateres. Mentrestant, una vintena de voluntaris s'encarreguen de treure a passejar els gossos. En termes generals, és difícil que els cans més grans i els de races potencialment perilloses siguin adoptats.

L'adopció de gats és més difícil (CCMA)


Barcelona: "Adopta un invisible"

Uns 140 gossos i 125 gats esperen al Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) una família que els doni una segona oportunitat. Alguns fa molt de temps que hi són, perquè per l'edat o pel fet que tenen alguna malaltia crònica ningú no pregunta per ells. Són els anomenats 'invisibles'.

Des de l'Ajuntament de Barcelona està en marxa "Adopta un invisible", una campanya a les xarxes socials que cada setmana vol impulsar l'adopció responsable i trobar una família a un animal que fa temps que és al centre d'acollida.

Els Mossos d'Esquadra, per la seva banda, recorden que abandonar un animal és delicte i, a través d'una campanya a xarxes socials, fomenten l'adopció responsable de gats i gossos. En un vídeo expliquen que adoptar un animal és una decisió important i que cal parlar-ne molt a casa abans de fer el pas.

 

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut