Rescaten set muntanyencs accidentats a la canal Amagada, a Setcases

RedaccióActualitzat

Els bombers han rescatat set persones d'una cordada que feien una travessa entre Ulldeter i el Gra de Fajol i han caigut a la canal Amagada. Hi ha sis persones ferides.


Dels ferits, un està greu i ha estat traslladat a l'Hospital Vall d'Hebron. Hi ha dos ferits menys greus i tres de lleus, segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Un dels menys greus ha estat evacuat a l'Hospital Josep Trueta amb múltiples contusions, mentre que els tres lleus han estat dirigits a l'Hospital d'Olot.

 

L'accident ha passat a les dotze del migdia en una de les rutes de senderisme més concorregudes del Ripollès. Els escaladors feien una travessa de muntanya entre el refugi d'Ulldeter i el Gra de Fajol (2.714 metres). Formaven part d'un grup que feia un curs d'escalada en gel i roca, prop del refugi d'Ulldeter. Els alpinistes estaven fent pràctiques a la canal Amagada quan un d'ells ha relliscat i arrossegat altres companys.

 

A la zona del accident, s'hi han desplaçat dos helicòpters dels bombers així com membres del Sistema d'Emergències Mèdiques de la Generalitat i voluntaris que es trobaven en aquest paratge.

Els Mossos d'Esquadra han obert diligències per determinar les causes de l'accident de muntanya:

 

Anar al contingut