Monistrol de Montserrat

Rescaten el cos del segon dels treballadors morts a Montserrat

Operació de rescat completada a Montserrat. Els bombers han aconseguit recuperar el cos del segon dels treballadors morts a la muntanya. L'operació ha estat complicada perquè la zona on hi havia el cadàver era de molt difícil accés. El cos s'ha traslladat a l'Hospital de Manresa, on se li farà l'autòpsia. Mentrestant, l'accés per carretera a la muntanya continua tancat però es reobrirà a la tarda. Així ho ha anunciat el Patronat de la Muntanya, que insisteix que la zona és segura, malgrat les últimes esllavissades. Els tècnics analitzen l'estat de la paret afectada per un despreniment de roques a un dels accessos a Montserrat i que va acabar causant la mort dels dos treballadors.

Actualitzat
Els bombers ja han pogut recuperar el cos d'un dels dos operaris que van morir a Montserrat mentre treballaven en la consolidació del terreny afectat per una esllavissada ara fa deu dies. L'helicòpter que treballava en l'operatiu ha tret el cadàver cap a quarts d'onze del matí. Ara s'ha traslladat el cos a l'Hospital de Manresa, on se li practicarà l'autòpsia.

L'accident va passar cap a les quatre de la tarda de dijous. Un grup de treballadors de l'empresa Inaccés Geotècnica intentava assegurar aquesta part inestable de la muntanya. Mentre miraven de fixar uns blocs de pedra, en va cedir una d'unes 150 tones que els va caure a sobre.

Fins allà es van desplaçar sis dotacions terrestres dels bombers i un helicòpter. A un dels treballadors el van poder rescatar viu, però va morir poca estona després a l'ambulància. L'altre va morir al mateix lloc de l'accident, en una zona de molt difícil accés. Els equips de rescat van intentar recuperar-ne el cos amb helicòpter, però la foscor els va obligar a suspendre la feina. Amb el nou dia s'ha pogut arribar fins al lloc on hi ha el cadàver i l'han recuperat.

La carretera es reobrirà en breu

La nova esllavissada ha obligat a tallar la carretera d'accés a Montserrat des de Monistrol fins que quedi garantida l'estabilitat del terreny. Això vol dir que ara per ara només es pot arribar al monestir amb l'aeri i el cremallera perquè l'altre accés, la carretera de Can Massana, està tallat des de principis de novembre, també per una esllavissada.

L'aïllament, però, només durarà unes hores. El patronat de la muntanya ha anunciat que a les tres de la tarda s'obrirà un carril de la carretera que enllaça Monistrol amb el monestir de Montserrat. El patronat insisteix que la zona és segura, malgrat les últimes esllavissades.

Mentrestant, la Generalitat i l'empresa que fa les obres de consolidació de la muntanya estan estudiant les causes de l'accident. L'empresa assegura que els treballadors estaven qualificats per la feina que feien i que es complien totes les normes de seguretat. Els tècnics analitzen també l'estat de la paret afectada pel despreniment de roques i es determinarà què cal fer per estabilitzar el terreny. Membres de l'Institut Geològic de Catalunya avaluen si hi ha més risc d'esllavissades.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut