Dos de les excursionistes han arribat a la una de la matinada al refugi acompanyats dels GRAE (Bombers de le Generalitat)

Rescaten 2 excursionistes a la Vall de Boí i 2 més que caminen 5 hores de nit amb els GRAE

Una parella isrealiana ha avisat els serveis d'emergències del seu país i, un cop hi han arribat els bombers, els han advertit que hi havia una altra parella amb problemes

RedaccióActualitzat

Els Bombers de la Generalitat han rebut una alerta, aquest dilluns poc després de les cinc de la tarda, que dos ciutadans israelians estaven tenint problemes a l'estany de Contraix, a la Vall de Boí.

L'avís no els ha arribat per via directa: els dos ciutadans han contactat els serveis d'emergència d'Israel, que s'han posat en contacte amb el refugi de l'Estany Llong, des d'on ha acabat arribant l'avís fins als serveis d'emergències catalans.

El Grup d'Actuacions Especials (GRAE) del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya s'hi ha desplaçat en helicòpter i els han trobat esgotats i els ha rescatat.

A més, aquests excursionistes els han avisat que hi havia una altra parella israeliana que anaven al seu darrere, també molt cansada.

Com que l'helicòpter ja no hi podia pujar pel mal temps, ha descarregat els membres del GRAE tan amunt com ha pogut, i des d'allà han pogut trobar la parella i començar a caminar amb ells cap al refugi.

Tot i això, el camí és llarg i han tardat hores. Per això, dues dotacions més del GRAE de la Seu han sortit cap a la zona carregats amb material per si calia que el grup fes nit a la muntanya. Aquests efectius hi han pujat a peu i els han proporcionat suport i material.

A la una de la matinada, el grup ha pogut arribar al refugi Estany Llong:

Es dona la circumstància que els israelians són els estrangers que més visiten el parc nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. A més, aquests dies se celebra el cap d'any jueu, i molts ho aprofiten per viatjar.

No fa ni dues setmanes que a la mateixa zona hi va haver un rescat de dos excursionistes que van acabar morint per hipotèrmia a l'hospital.

En un fil de tuits, els bombers han explicat que aquest dilluns també han fet dos serveis de muntanya a la Vall de Boí, en els quals s'han rescatat 5 persones; un més a Vilaller, on una dona s'havia fet mal al turmell, i dues recerques de boletaires a Gósol a i Alàs i Cerc.

 

ARXIVAT A:
IsraelBombersSeguretat
Anar al contingut