Pequín

Rescaten 63 supervivents cinc dies després del terratrèmol de la Xina

Els equips de salvament han portat una alegria al poble xinès. Cinc dies després del terratrèmol a la regió de Sichuan, a la Xina, han aconseguit rescatar 63 persones més amb vida de sota la runa. Els esforços valen la pena i es demostra que encara queda gent viva enterrada. Fora de les tasques de rescat, però, les notícies no són tan bones. El govern ha augmentat el recompte de morts a més de 32.000 i les rèpliques del terratrèmol provoquen esllavissades i fan augmentar la por entre els habitants de la zona. A la zona de Beichuan el pànic ha fet fugir la gent de la ciutat pel rumor que es podria desbordar un riu.

Actualitzat
Han passat cinc dies del terratrèmol a la regió de Sichuan, a la Xina, i tot i això els equips de salvament continuen trobant supervivents. En les últimes hores 63 persones han estat rescatades amb vida de sota la runa. L'arribada de grups d'emergència estrangers, entre ells un equip català, ha contribuït a ajudar els 150.000 soldats xinesos que hi treballen sense parar.

Les xifres positives dels rescats contrasten amb l'actualització, a l'alça cada dia, del total de morts. Se n'han comptabilitzat 32.477, però hi ha estimacions que superen els 50.000. A més, hi ha més de 220.000 ferits. El president xinès, Hu Jintao, ha agraït el seu suport a tots els països que estan col·laborant amb ajuda per a una població que viu abatuda per la tragèdia i en un estat de psicosi per les rèpliques i per por que les preses esquerdades acabin cedint.

En l'últim dia la por s'ha estès per un nou terratrèmol de 6,1 graus a l'escala de Richter que ha tornat a sacsejar la província xinesa de Sicuani. Sortosament, no ha fet ni víctimes ni danys. Els habitants de la zona han après a combatre les més de 5.000 rèpliques que hi ha hagut des de la catàstrofe del dia 12. Alguns supervivents fins i tot dormen al carrer per combatre la por que se'ls ensorri el sostre de casa.

EL nou terratrèmol s'ha sumat al pànic pel risc d'inundació de la zona propera al riu Qingzhu. Els moviments de terres haurien bloquejat el curs del riu, formant un gran llac que, ara, amenaça de desbordar-se. S'han hagut d'evacuar 2.000 persones de Qingchuan i la psicosi ha arribat a Beichuan, on viuen 20.000 persones. No se sap del cert si el riu podria desbordar-se i quins podrien ser els danys, però per si de cas la gent fuig a les zones elevades.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut