Salvament Marítim d'Itàlia ha demanat al vaixell de Metges sense Fronteres que auxiliés l'embarcació amb 599 migrants (CCMA)
Salvament Marítim d'Itàlia ha demanat al vaixell de Metges sense Fronteres que auxiliés l'embarcació amb 599 migrants (CCMA)

Rescaten 599 persones amuntegades en una petita embarcació al Mediterrani central

Vaixells de diverses ONG han rescatat les últimes hores pateres carregades de migrants i denuncien que el govern italià els fa dur-los a ports llunyans

RedaccióActualitzat

Un vaixell de Metges sense Fronteres ha rescatat 599 migrants que viatjaven amuntegats i a la deriva en una embarcació de fusta al Mediterrani central.

Segons ha informat l'ONG, el centre de Coordinació de Salvament Marítim italià s'ha posat en contacte amb el seu vaixell per demanar-los que auxiliessin les persones que viatjaven a l'embarcació davant el perill que s'enfonsés. El Geo Barents, el vaixell de Metges sense Fronteres, es trobava davant la costa de Sicília fent activitats formatives.

El rescat ha durat més de tres hores pel gran nombre de persones que viatjaven a bord de l'embarcació. Segons l'organització humanitària, "els 599 supervivents, inclosos dones i nens, estan sans i estalvis i els atén l'equip mèdic".

El Geo Barents navega ara en direcció a la ciutat italiana de Bari, a la Pulla, el port que les autoritats italianes han assignat per rebre els gairebé 600 migrants. L'ONG lamenta que trigaran unes 40 hores a arribar-hi. 

 

En una situació similar es troba un altre vaixell de l'ONG Sos Humanity. Després de rescatar aquest divendres els 88 migrants que viatjaven en una patera de fusta que havia sortit de Líbia dimarts, el govern de Giorgia Meloni els ha assignat el port de Livorno, a més de 1.400 quilòmetres del canal de Sicília i quatre dies de navegació, com a lloc per fer el desembarcament.

Un portaveu de l'Organisme de les Nacions Unides per a la Migració ha denunciat que els 500 migrants que viatjaven en una tercera embarcació al Mediterrani central han estat tornats a Líbia. Aquesta embarcació havia passat dies a la deriva, i durant hores se'n va perdre el rastre. El vaixell de rescat de l'ONG italiana Emergency feia dos dies que buscava aquesta patera, que es trobava a la zona de recerca i salvament de Malta. 

En el moment que es va localitzar l'embarcació, hi havia 500 persones a bord, entre les quals una seixantena de nens, un nadó que va néixer durant el viatge en patera i 45 dones, algunes d'embarassades. 

L'arribada del bon temps ha reanimat la sortida d'embarcacions carregades de migrants des del nord d'Àfrica. La Guàrdia Costanera d'Itàlia ha informat que en els últims tres dies s'han rescatat més de 1.200 persones


 

ARXIVAT A:
MigracionsItàlia
Anar al contingut