Texas

Rescaten 52 menors d'una secta polígama d'un ranxo de Texas

La policia nord-americana ha tret 52 nenes i adolescents menors d'edat de la secta poligàmica amb què convivien en un ranxo de l'estat de Texas. Es tracta de nenes amb edats compreses entre els 6 mesos i els 17 anys i que, segons els serveis socials, podrien ser víctimes d'abusos. El ranxo on vivien és propietat de la secta de l'Església Fonamentalista de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies, que defensa que els homes tinguin, almenys, tres dones per poder anar al cel. A les dones se'ls ensenya que el camí cap al cel passa per la submissió al marit. El líder de la secta està complint una condemna de deu anys de presó per còmplice de violació.

Actualitzat
La secta de l'Església Fonamentalista de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies està liderada per Warren Jeffs, que actualment és a la presó. La secta defensa la poligàmia i Jeffs està acusat d'arreglar matrimonis amb menors. Per això les autoritats de Texas han decidit rescatar 52 nenes d'un ranxo de l'organització religiosa. Tenen entre 6 mesos i 17 anys, i 18 de les menors estan en custòdia de les autoritats i la resta, en cases d'adopció.

Aquesta operació és per protegir les menors, però també forma part d'una investigació per possibles abusos. Segons el Servei de Protecció al Menor de Texas, una persona va denunciar que una adolescent de 16 anys havia rebut vexacions. Segons un diari local, aquesta nena està casada amb un home de 50 anys i ja hauria tingut un fill.

Els agents que han registrat aquest ranxo, situat a Eldorado, a uns 260 quilòmetres al nord-oest de San Antonio, asseguren que encara no han trobat la menor. De fet, ningú ha estat arrestat i els funcionaris estatals expliquen que els habitants de la hisenda estan col·laborant en la recerca.

Una escissió mormona amb el líder a la presó

La secta de l'Església Fonamentalista de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies té uns 10.000 membres. Es va escindir de la principal església mormona fa més d'un segle i té un ideari molt conservador. Els seus membres creuen que per guanyar-se el cel cal que un home tingui almenys tres dones. A les dones se'ls atorga un paper secundari basat en la submissió al marit.

La poligàmia és il·legal als Estats Units. Les autoritats, però, no volen enfrontar-se amb els sectaris per evitar qualsevol reacció radical. En la ment dels nord-americans encara hi ha molt present la tragèdia de la secta davidiana, que es va immolar a Waco, també a Texas, el 1993. Hi van morir 80 persones. Es creu que a la finca d'Eldorado, d'unes 7.000 hectàrees, hi ha unes 150 persones.
Anar al contingut