Rescaten 386 gossos d'un camió que els portava al festival xinès de la carn de gos
Els gossos estan ara en quarantena i després podran ser acollits pels animalistes (Humane Society International)

Rescaten 386 gossos d'un camió que els portava al festival xinès de la carn de gos

Alguns dels animals portaven collars, i els activistes dels drets dels animals denuncien que podrien ser robats

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts ha començat a Yulin, una ciutat de l'est de la Xina, el festival de carn de gos. En aquesta fira, cada any es consumeixen milers de gossos.

Alguns dels que havien de ser servits al mercat s'han pogut salvar. La policia i activistes pels drets dels animals han aturat un camió que portava 386 gossos a aquest controvertit festival.

A les imatges que ha difós l'ONG Humane Society International es poden veure els gossos amuntegats en un camió que circulava de nit amb matrícula de Yulin i a uns 500 quilòmetres de la ciutat. Els activistes van localitzar el vehicle i van avisar la policia, que el va aturar per un possible delicte contra la salut pública.

El camió que portava els gossos al festival de Yulin
El camió que portava els gossos al festival de Yulin (Humane Society International)

Alguns dels gossos portaven collar, i els activistes sospiten que podrien ser robats. Els animals estaven en molt males condicions de salut, amb problemes a la pell i als ulls.

Lin Xiong, un dels animalistes que hi havia quan van aturar el camió, explica que era "horrorós" veure l'estat en què estaven els gossos: "Portaven dies al camió, deshidratats i famolencs". Els activistes s'han felicitat per la ràpida i contundent actuació de la policia.

Ara els animals estan en quarantena i, si en 21 dies el propietari del camió no paga una multa, els animalistes se'n podran fer càrrec.

El mercat de la carn de gos

La fira de Yulin, també coneguda com a Festival de Carn de Gos i Litxi, funciona des de 2010. El van inventar els mateixos venedors de carn de gos per intentar incrementar-ne les vendes, que vivien un moment de forta davallada.

A Yulin s'hi ven, preparada de diverses formes, carn de gos, un aliment que no forma part de la dieta de la majoria de xinesos. De fet, els animalistes denuncien que els venedors de carn s'han agafat a un consum tradicional que no existeix realment.

Peter Li, de l'ONG Humane Society International, explica que la majoria de xinesos no mengen carn de gos: "Un 70% de la població xinesa no ha menjat mai carn de gos i, del 30% que sí que ho ha fet, només un petit nombre en són consumidors habituals".

Les autoritats xineses no són gaire partidàries de la fira. El 2017 van intentar prohibir-la, sense èxit, i des del 2020 han intentat reduir-la, en part perquè el consum de carn va de baixa, però també per les implicacions en la salut pública per la pandèmia.

Fa dos anys, per evitar brots de coronavirus, el govern xinès va prohibir els mercats d'animals vius i va treure el gos de la llista d'animals considerats de granja.

ARXIVAT A:
Maltractament animalXina
Anar al contingut