Els tres polissons a sobre de la pala del timó del petroler Alithini II, aquest dilluns al port de Las Palmas de Gran Canaria (EFE - Salvament Marítim)
Las Palmas de Gran Canaria

Rescaten 3 migrants a la pala de timó d'un petroler que ha viatjat 11 dies per l'Atlàntic

Els homes, localitzats en el vaixell que ha fet la travessia des de Lagos, a Nigèria, a Las Palmas de Gran Canaria, han estat hospitalitzats per deshidratació

RedaccióActualitzat

Rescaten tres homes d'origen subsaharià que estaven a sobre de la pala del timó d'un petroler. Els han localitzat aquest dilluns al port de Las Palmas de Gran Canaria.

El vaixell ha viatjat onze dies per l'Atlàntic des de Nigèria a les Canàries. No està clar si els tres migrants han sobreviscut tota la travessia a la pala del timó, un espai molt reduït i exposat a les inclemències del temps i del mar.

Salvament Marítim els ha localitzat en aquesta part del vaixell quan el petroler ha entrat al port, i els han ingressat als hospitals Doctor Negrín i Insular de Las Palmas:

 

Ingressats per deshidratació moderada

Tots tres els han ingressat perquè patien deshidratació moderada i hipotèrmia després de la travessia per l'oceà Atlàntic, en un trajecte que va començar el 17 de novembre al port de Lagos, al sud de Nigèria.

Han fet el viatge en el petroler Alithini II, que és propietat de l'empresa Gardenia Shiptrade, està operat per la firma Executive Ship Management, que té la seu a Singapur, i que navega actualment amb bandera de Malta.


Podran demanar asil?

Segons ha afirmat un portaveu policial de les Canàries consultat per l'agència Reuters, els polissons són responsabilitat de l'armador del vaixell, que s'hauria de fer càrrec de retornar-los a Nigèria.

Però Helena Maleno, directora de l'ONG Walking Borders, l'ha contradit, afirmant que poden demanar asil i quedar-se si aconsegueixen demostrar que han fugit per motius polítics.


Dos precedents que el 2020 van fer el mateix trajecte

Segons ha informat l'agència EFE, no és la primera vegada que es descobreixen polissons que viatgen d'aquesta manera: hi ha dos precedents de fa 2 anys que van fer el mateix trajecte.

El primer va ser l'octubre del 2020, i van ser també tres persones que van viatjar al mateix lloc del petroler Champion Pula, de bandera noruega, i un mes més tard tres més al petroler Ocean Princess II, amb bandera de Saint Vincent i les Grenadines.

 

ARXIVAT A:
MigracionsLes Canàries
Anar al contingut