Els mariners van poder ser localitzats i rescatats gràcies a un gran SOS que van escriure a la sorra de la platja (EFE)
Els mariners van poder ser localitzats i rescatats gràcies a un gran SOS que van escriure a la sorra de la platja (EFE)

Rescaten 3 mariners perduts en una illa del Pacífic per un gran SOS escrit a la sorra

Els tres homes van naufragar en una illa remota de la Micronèsia i van poder ser localitzats gràcies al gran missatge de socors

Actualitzat

Rescat de pel·lícula al Pacífic Sud. Tres homes que van naufragar en una illa remota de la Micronèsia van poder ser localitzats i rescatats gràcies a un gran missatge de socors que van escriure a la sorra de la platja.

Eren mariners d'una petita embarcació de 7 metres que es va quedar sense combustible mentre feien un viatge de 42 quilòmetres entre Pulawat i Pulap i que va acabar parant a l'illa de Pikelot, a uns 200 quilòmetres del seu punt de partida.

El centre de Coordinació i Rescat de Guam va emetre una alerta de desaparició i va demanar ajuda de la defensa australiana, que va enviar el vaixell de guerra Canberra, que navegava entre Austràlia i Hawaii.

Després d'emetre's l'alerta, els avions de reconeixement van veure un gran SOS escrit a la sorra de la platja de Pikelot.

 


Hi van enviar un helicòpter amb provisions i ajuda mèdica fins que un vaixell patrulla els va rescatar d'aquesta illa de la Micrònesia, una nació del Pacífic Occidental de més de 600 petites illes.

 


El comandant del Canberra ha dit sobre la missió:

"Estic orgullós de la resposta i la professionalitat de tota la tripulació en compliment del nostre deure de treballar en la seguretat de les vides a alta mar en qualsevol lloc del món on estiguem."

Anar al contingut