Un dels orangutans engabiat a Indonèsia
Un dels orangutans engabiats a Indonèsia

Rescatats dos orangutans malnodrits i engabiats durant anys a Indonèsia

La població d'orangutans està en un greu declivi per la caça furtiva i la desforestació

Actualitzat

Dos orangutans mascles d'uns 20 anys, en Samson i en Boboy, han estat rescatats a Indonèsia després d'anys malnodrits i engabiats en una situació molt precària.

Van ser capturats il·legalment a l'illa de Java per caçadors furtius i els han trobat en una casa particular i en un parc turístic. Els veterinaris confirmen que pateixen deficiències de creixement.

Un dels orangutans rescatats a Indonèsia
Un dels orangutans rescatats a Indonèsia (International Animal Rescue / EFE)

Ara, es troben a l'illa de Borneo, on l'objectiu és retornar-los a la natura. Al centre, se'ls faran revisions mèdiques i estaran en quarantena durant dos mesos abans de decidir-se si poden tornar a l'estat salvatge.

Karmele L. Sánchez, directora del programa de l'International Animal Rescue d'Indonèsia, es mostra preocupada per la delicada situació dels simis:

"És molt trist veure en Samson i en Boboy, que haurien de viure lliures en el seu hàbitat natural i han estat tancats en gàbies durant tants anys."

"El procés de rehabilitació dels orangutans rescatats és llarg i complicat. Serà extremadament difícil per a un animal que ha estat engabiat tota la vida aprendre a sobreviure en estat salvatge."

Un dels orangutans engabiat a Indonèsia
Un dels orangutans engabiats a Indonèsia (Heribertus Suciadi / International Animal Rescue)

La població d'orangutans està en un greu declivi, a Indonèsia, per la caça furtiva i la desforestació. Segons el Fons Mundial per la Natura, es calcula que hi ha al voltant de 100.000 orangutans de Borneo, xifra que representa una pèrdua de més del 50% de la població els darrers 60 anys.

ARXIVAT A:
Medi ambientMaltractament animal
Anar al contingut