Ja són vuit els nens rescatats a la cova de Tailàndia

Després de treure quatre nens més, els equips de rescat han interromput les tasques fins aquest dimarts. Dins queden quatre nens més i l'entrenador

RedaccióActualitzat

Un vuitè nen ja ha estat rescatat de la cova de Tham Luang, a Tailàndia, segons ha confirmat la Marina tailandesa. És el quart que n'ha sortit aquest dilluns, després de vuit hores de treball, que se sumen als quatre rescatats aquest diumenge. Les autoritats tailandeses han donat per acabades les tasques de rescat d'aquest dilluns perquè els treballadors necessiten "descansar" i "preparar la següent jornada", ha dit el portaveu dels efectius de rescat, Narongsak Ossottanakom.

A les sis del matí, les onze hora local, un grup de submarinistes ha entrat a la cova per arribar al punt on són els nens, quatre quilòmetres endins. Gairebé sis hores més tard, una mica abans de les dotze del migdia, ha sortit el primer nen rescatat aquest dilluns, el cinquè, en total. Tres nens més han anat sortint en les dues hores següents.

 

Aquesta rapidesa té a veure, segurament, amb l'anunci que havien fet fonts dels equips de rescat, que quatre nens més havien estat traslladats des del lloc on estaven atrapats fins a una cambra de la cova que està situada després del pas estret que és el lloc més perillós del trajecte de sortida.

Es dona la circumstància, d'altra banda, que el cap de la cèl·lula de crisi, Narongsak Osottanakorn, habitualment molt prudent a l'hora de fer declaracions a la premsa, ha dit aquest matí que "d'aquí a unes hores tindrem bones notícies".

 

Aquest diumenge, els equips de rescat ja van aconseguir treure quatre primers menors de Tham Luang, on dotze nens -integrants d'un equip de futbol- i el seu entrenador van quedar atrapats el 23 de juny arran de la crescuda de les aigües subterrànies després que havien entrat a visitar la cova.

Tots els vuit nens rescatats han estat traslladats a un hospital de la ciutat de Chiang Rai, on se'ls examina i se'ls té en observació després d'haver passat quinze dies dins de la cova en condicions precàries.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut