Rescatada una ovella amb un "abric" de llana de 35 quilos a Austràlia

Al santuari on cuiden l'animal l'han batejat amb el nom de Baarack

RedaccióActualitzat

Una ovella trobada al mig del camp a Austràlia tenia 35 quilos de llana a sobre. A la protectora on l'han rescatat calculen que feia uns cinc anys que no se l'esquilava.

L'animal va aparèixer en un bosc de Victòria, a prop de Melbourne. La persona que la va veure va contactar amb el santuari d'animals Edgar's Missions, situat uns 60 quilòmetres al nord de Melbourne.

"Pensem que era propietat d'algú, perquè tenia una marca a l'orella que hauria desaparegut arran d'aquest pelatge tan dens al voltant de la cara", han comentat des de la protectora.

Rescatada una ovella amb un 'abric' de llana de 35 quilos a Austràlia
L'enorme pelatge gairebé li impedia veure res (Reuters/Edgar's Mission)

 

Un cop esquilada, la llana que li han retirat pesava 35,4 quilos. L'animal en pesa uns 55.

Aquest és el vídeo de la transformació, que a TikTok han vist 12 milions de persones.

 

 

Des del santuari han explicat que l'ovella tenia les peülles en bones condicions, fruit d'haver caminat per les roques de la muntanya. En canvi, estava una mica prima i, causa de l'enorme massa de llana, gairebé no s'hi podia veure.

Rescatada una ovella amb un 'abric' de llana de 35 quilos a Austràlia
L'ovella Baarack, un cop esquilada (Reuters/Edgar's Mission)

 

Els rescatadors han comentat que en el mufló salvatge, d'on venen les ovelles, la llana creix o muda segons la temporada, a més de canviar de color per camuflar-se, una adaptació que els ha ajudat en l'evolució.

Amb la domesticació i la cria selectiva per part dels humans, ara moltes espècies necessiten una esquilada anual per poder estar en bones condicions.

Al santuari, on cuiden animals ferits o abandonats, en tenen cura i, fins i tot, els fan concerts d'arpa perquè creuen que els ajuda a estar més tranquils.

Els cuidadors han afegit que Baarack s'està adaptant bé a la nova vida i han remarcat que les ovelles són "animals increïblement resistents i no les podríem estimar més encara que volguéssim".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut