Un helicòpter va traslladar les turistes fins a l'aparcament de la Pleta del Prat (Paulo Etxeberria/Flickr)
Lladorre

Rescat en helicòpter de dues turistes acorralades per gossos mastins al Pallars Sobirà

Una de les dones estava ferida a la cama per una mossegada dels animals, que no van marxar fins que van sentir l'helicòpter

RedaccióActualitzat

Dues turistes angleses van haver de ser rescatades aquest dilluns pels Bombers de la Generalitat després de quedar acorralades per diversos gossos mastins a la zona de la Pleta del Prat de Tavascan, al terme municipal de Lladorre, al Pallars Sobirà.

Tal com ha avançat Pallars Digital, l'avís va arribar als Bombers a les 14.22. El cos d'emergències ha explicat que hi van contactar tant les dues turistes atrapades, de 49 anys, com els responsables de l'establiment on s'allotjaven.

Segons constava a l'avís, una de les turistes estava ferida perquè l'havien mossegat a la cama. Això, sumat al fet que es tractava d'una zona de difícil accés, va portar els serveis d'emergència a activar un helicòpter --que també compta amb un metge entre la tripulació-- per atendre-les.

El soroll i els moviments de l'aparell van fer que els gossos marxessin de la zona i van permetre oferir una primera atenció a la víctima al lloc mateix. Tant ella com l'acompanyant, expliquen els Bombers, estaven molt espantades per la situació.

Tot seguit, l'helicòpter va traslladar les dues turistes fins a l'aparcament de la pleta, on els esperava una ambulància per arribar fins a l'Hospital del Pallars, a Tremp.

La convivència entre turistes, excursionistes i els animals que hi ha a les zones de muntanya no sempre és fàcil. El 2021, per exemple, la Vall d'Aran va demanar precaució i respecte als animals després de dos atacs de vaques a la zona del Pla de Beret.

ARXIVAT A:
TurismeBombers
Anar al contingut