Requisen l'ordinador d'un ciberactivista per col·laborar a replicar la web de l'1-O

El col·lectiu Drets denuncia que la policia el va coaccionar perquè col·laborés a fer caure la web del referèndum

RedaccióActualitzat

La policia ha entrat aquest divendres a la casa un jove programador valencià que va difondre el codi i l'estructura de la web del referèndum. El jove, Daniel Morales, respon a l'usuari de Twitter @GrenderG.

Al seu perfil es pot trobar un enllaç a una plataforma col·laborativa (GitHub) amb la informació per poder fer rèpliques ("mirrors") de la web.


La policia ha anat a casa del jove, de Burjassot, a l'Horta Nord, i se li han emportat discos durs i el telèfon mòbil. A la tarda ha hagut d'anar a declarar. El col·lectiu Drets ha agafat el cas per assessorar el jove. Una advocada d'aquest col·lectiu ha donat més detalls de l'actuació de la policia. Denuncia que el van coaccionar perquè col·laborés a fer caure la web del referèndum:




El jove havia explicat el mateix divendres que ja preparava una nova còpia de dades per publicar, el que en termes ciberactivistes es coneix com "dump", amb les noves dades de la web del referèndum, inclús el contingut on s'explica on es pot votar. Diu que el problema eren les bases de dades, una informació que podria ser la que busca la policia:


L'acció l'ha denunciada la periodista Mercè Molist:



De seguida s'ha difós per la xarxa. Anonymous Barcelona ha fet arribar la informació a Julian Assange i el cofundador de PirateBay, Peter Sundevall.


Hi ha una etiqueta que ja demana l'alliberament del jove: #EstemambGrenderG.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut