Un dels tres cocodrils que els detinguts havien posat a la venda ( Guàrdia Civil Seprona)
Sant Vicenç de Montalt

Requisen cocodrils, pitons i altres rèptils en una operació al Maresme amb 3 detinguts

El Seprona els acusa de tràfic il·legal d'animals i intervé en total 27 exemplars d'espècies protegides i invasores

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut tres persones en una finca de Sant Vicenç de Montalt, al Maresme, per tràfic d'espècies protegides. Tenien tres cocodrils a la venda i dues pitons, a més de 21 tortugues de diferents espècies exòtiques i un camaleó. A la finca s'han trobat instal·lacions preparades per emmagatzemar gran quantitat d'animals. Molts dels que s'han requisat són d'espècies invasores i alguns estan catalogats com a espècies protegides.

S'han intervingut 21 tortugues gegants d'Aldabra (Guàrdia Civil Seprona)

Operació Euler

L'escorcoll de la finca del Maresme i la detenció dels sospitosos s'ha fet en el marc de l'operació Euler, que investiga un circuit de tràfic d'animals exòtics. La investigació va començar a l'abril del 2019 arran de la detenció a l'aeroport del Prat d'un home que venia de les illes Seychelles que duia, camuflades a l'equipatge, 76 cries vives de tortuga gegant d'Aldabra.

 

Els agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) van començar a investigar el destí que haurien tingut aquelles cries de tortuga, fins que es va detectar una instal·lació il·legal d'animals i es van identificar les persones que formaven la banda.

En l'escorcoll de la finca de Sant Vicenç de Montalt s'han trobat instal·lacions per emmagatzemar i conservar gran quantitat i varietat d'animals exòtics mantenint una temperatura i una humitat determinades: nombrosos terraris, focus de llum de diferents intensitats i un gran congelador on s'emmagatzemaven pollastres per alimentar els animals.

Els agents del Seprona han trobat 27 exemplars d'espècies invasores i protegides (Guàrdia Civil Seprona)

Les espècies i els animals rescatats són: 19 tortuges Trachemys scripta, dues tortugues Centrochelys sulcata, dues serps Aspidites ramsayi, un camaleó Chamaeleo calyptratus i tres cocodrils Crocodylus siamensis.

Als detinguts se'ls acusa dels delictes de pertinença a organització criminal, contraban, falsedat documental i contra la fauna. El cas està a disposició del jutjat d'instrucció 5 i de la Fiscalia de medi ambient.

 

ARXIVAT A:
Guàrdia CivilMaltractament animalPolicial
Anar al contingut