Preparació dels menús a l'hospital d'Ifema (EFE/JuanJo Martín)

Repunten els contagis de coronavirus a Espanya mentre que tornen a baixar els morts

Actualitzat

Més contagis però menys morts. L'actualització de les dades de l'evolució del coronavirus a Espanya marca una pujada del nombre de contagis: són 5.092 més en les últimes 24 hores, fins als 177.633. De dilluns a dimarts, l'augment de contagis havia estat d'aproximadament 3.000.

Per contra, la xifra de morts ha estat més baixa: 523 persones han perdut la vida per la Covid-19 en les últimes hores, 44 menys que en aquest dimarts. Dilluns en van ser 517. La xifra total de víctimes mortals és de 18.579.

70.853 persones han rebut l'alta mèdica des de l'inici de la pandèmia.

Pel que fa als hospitalitzats, n'hi ha hagut 949 en les últimes hores, un increment de l'1,6%. 73 pacients han entrat a l'UCI, un 1.9% més.

El director del Centre d'Emergències Sanitàries, Fernando Simón, atribueix el repunt del nombre de contagis a l'augment de tests diagnòstics.

Simón també ha explicat que "tenim més casos assimptomàtics i no sabem situar-los en el temps". I ha afegit que la Setmana Santa ha dificultat la recollida de dades, un altre motiu al qual es pot atribuir l'augment de contagis.

Balanç a Catalunya

Pel que a Catalunya, l'últim balanç oficial mostra una baixada de les defuncions, però en canvi un increment dels contagis, que gairebé es tripliquen.

Hi ha hagut 90 morts més per la Covid-19, el recompte més baix dels últims cinc dies. Augmenten, en canvi, els casos positius registrats ahir en relació amb el dia anterior: 1.608, gairebé el triple. Ara, la xifra total de víctimes mortals arriba a les 3.756 i la d'infectats des de l'origen de la pandèmia és de més de 36.500.

En les últimes 24 hores han rebut l'alta hospitalària més de 1.300 persones més, amb la qual cosa ja són més de 16.600 els malalts que s'han recuperat des que va començar la crisi sanitària.

Dos milions de casos al món

Ja són 2 milions els casos reconeguts de coronavirus al món, la meitat a Europa. Aquest segon milió de contagis ha trigat 13 dies a assolir-se. El primer va trigar més de quatre mesos, des que es va registrar la primera infecció a la Xina a principis de desembre.

Els Estats Units és el país amb més casos oficials. N'ha reconegut més de 600.000, el 30 per cent del total del planeta. Té més contagis oficials que la suma dels quatre que el segueixen: Espanya, Itàlia, França i Alemanya.

Pel que fa als morts, són més de 126.000 arreu del món. Els Estats Units són també el país que més en té. Ahir n'hi va haver més de 2.200. És la xifra més alta de defuncions en un únic país en un sol dia.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut