Barcelona

Repunta el nombre d'accidents mortals de trànsit a les carreteres catalanes després de quinze anys consecutius a la baixa

Des de l'1 de gener, ja hi ha hagut 141 morts i més de 700 ferits greus

RedaccióActualitzat

Quan encara falten més de dos mesos per acabar l'any, ja hi ha hagut més morts en accidents de trànsit a les carreteres que en tot el 2014; 141, i més de 700 ferits greus, i això que en les dades oficials no s'inclouen els morts en accidents dins de nuclis urbans.

Els Mossos han fet uns 600 controls de carretera aquest cap de setmana per detectar comportaments de risc i sensibilitzar els joves sobre el perill de barrejar alcohol (o altres drogues) amb conducció. 

Durant l'últim anys, s'ha detectat un repunt de l'alcoholèmia com a causa en els accidents que tenen lloc de nit i durant el cap de setmana, encara que les distraccions continuen sent la causa principal dels accidents

Uns accidents que, des del 2006 fins l'any passat s'havien reduït un 60%: havien passat dels 357 fa 10 anys als 140 del 2014. Aquest any, però, la tendència a la baixa s'ha trencat. 


El Servei Català de Trànsit també s'ha sumat aquesta setmana a una altra iniciativa europea per reduir els accidents de trànsit. La campanya es difon a través de les xarxes socials amb el lema "Let's go".

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut