Republicans i grups d'extrema dreta es manifesten en suport a Trump a Washington

La Million MAGA March ha recorregut el centre de Washington per denunciar el "frau electoral" que ha donat la victòria a Joe Biden en les presidencials dels EUA

Actualitzat

Molts dels seguidors de Donald Trump no es resignen a concedir la victòria a Joe Biden, i animats pel president, continuen assegurant, sense cap prova, que els resultats de les eleccions són fraudulents.

Milers de persones, incloent-hi membres del partit conservador però també grups d'extrema dreta, s'han manifestat aquest dissabte per denunciar el que consideren un frau electoral. La Million MAGA March, per les sigles de Make America Great Again, ha recorregut el centre de Washington.
 

Entre els convocants de la marxa hi ha grups d'extrema dreta com Proud Boys (Nois Orgullosos) o Oath Keepers (Els Guardians del Jurament).

 

El president Trump ha dit que els assistents a la marxa superaven els centenars de milers de persones. Però la policia ho ha rebaixat a unes 6.000.

Alguns dels assistents a la MAGA Milion March (Reuters/Emily Elconin)
Alguns dels assistents a la MAGA Million March (Reuters/Emily Elconin)

Trump ha comentat la manifestació amb un seguit de tuits indignats, en què, a més d'acusar els mitjans de mentir sobre les eleccions i la protesta, ha insultat els contramanifestants i els ha acusat d'atacar "gent gran i vells". També ha carregat contra l'actuació policial i diu que l'alcadessa no ha fet la seva feina.

I Twitter ha tornat a posar una advertència a la piulada de Trump sobre el frau electoral:


Donald Trump ha aparegut per sorpresa a la Marxa MAGA del Milió, entre els crits d'entusiasme dels assistents. El mandatari ha aparegut al seu cotxe, que ha recorregut lentament la zona mentre Trump saludava els seus simpatitzants. Després ha anat a jugar a golf com acostuma a fer cada cap de setmana.

Donald Trump saluda des del cotxe els assistents a la marxa, abans de marxar a jugar a golf (Reuters/Carlos Barria)
Donald Trump saluda des del cotxe els assistents a la marxa, abans de marxar a jugar a golf (Reuters/Carlos Barria)

Washington, una ciutat molt progressista on els demòcrates han guanyat les eleccions amb més del 90% dels vots, s'ha omplert per un dia de conservadors vinguts d'arreu del país. Han anat a la manifestació, diuen, per lluitar pel president Donald Trump, que, asseguren, ha deixat la pell per ells i s'ha enfrontat a les "obscures forces de l'establishment" que el volen enderrocar amb un gran complot electoral.
 

Alguns dels assistents a la MAGA Milion March (Reuters/ Hannah McKay)
Alguns dels assistents a la MAGA Million March (Reuters/Hannah McKay)


Tensió i ferits

Els manifestants han anat des de la Casa Blanca fins a la seu del Tribunal Suprem on s'havien concentrat grups antifeixistes i antiracistes del moviment Black Lives Matter. 

Ja entrada la nit, hi ha hagut enfrontament i la policia ha intervingut en una desena de xocs violents:

 

 

La jornada ha acabat amb un ferit per arma blanca i una desena de detinguts pels incidents.


Negant l'evidència del recompte

A Donald Trump l'han votat 72 milions de nord-americans i malgrat que ha perdut, la manifestació de Washington és una prova de l'enorme poder de convocatòria i atracció que encara genera.
 

Ell ja anunciat que no pensa fer un traspàs tranquil al seu successor. I res d'abandonar la política. De fet, la premsa assegura que, a l'espera d'un miracle que el mantingui a la Casa Blanca, ja s'està plantejant tornar-se a presentar com a candidat el 2024.

ARXIVAT A:
Trump Eleccions Estats UnitsEstats Units
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut