Reprimeixen una nova revolta a la fàbrica d'Apple a la Xina, amb milers d'empleats confinats

No només volen marxar a casa per les condicions deficients i la falta d'aliments sinó que reclamen cobrar els incentius que els van prometre per tornar a la feina

Actualitzat

Centenars de treballadors de la principal planta de fabricació d'iPhones que Apple té a la Xina s'han enfrontat amb el personal de seguretat, farts de les dures restriccions imposades per un brot recent de covid-19

Els 200.000 treballadors de la planta de Foxconn, situada a Zhengzhou, al centre del país, viuen confinats al campus de la fàbrica per la política covid 0 que se segueix a la Xina. L'empresa va imposar un sistema de circuit tancat on el personal treballa i viu in situ, aïllat del món, des de fa més d'un mes.

Aquest dimecres han perdut la paciència i han acabat a cops amb els policies que no els deixaven sortir de la planta. Els treballadors, aïllats de les seves famílies, no només volien marxar a casa sinó que reclamaven cobrar els incentius que els van prometre per tornar a la feina, quan a l'octubre alguns van fugir de la planta a peu.

Imatges difoses a les xarxes socials han mostrat diversos treballadors que han resultat ferits a conseqüència de la repressió, per a la qual s'han utilitzat canons d'aigua a pressió. 

Les imatges, reproduïdes en plataformes com Twitter, vetada a la Xina, també mostren com alguns treballadors trencaven càmeres de vigilància i finestres i intentaven obrir-se pas a través de les barricades, empenyent els guàrdies enfundats en vestits EPI i cridant "volem tornar a casa".  

La situació s'ha allargat fins que ha arribat la policia antiavalots, que ha carregat contra els manifestants amb l'objectiu de restablir l'ordre i fer tornar els treballadors a la planta.

Al descontentament pels salaris i les estrictes normes de quarantena s'hi afegeixen les males condicions en què han de viure, com l'escassetat d'aliments o l'acumulació d'escombraries. També denuncien que els que han entrat a treballar han estat en contacte amb casos positius i que l'assistència mèdica és deficient.
 

Foxconn, l'empresa taiwanesa amb 200.000 treballadors a la Xina, fabrica iPhones per a Apple (Reuters/Ann Wang)

Retard en el lliurament de l'iPhone 14

L'empresa taiwanesa Foxconn és proveïdora d'Apple i una de les principals en l'acoblament de l'iPhone. La planta de Zhengzhou és la més gran que Apple té al món.

Poc abans que alguns empleats fugissin de la fàbrica, l'empresa va desmentir els rumors d'un contagi massiu de covid a l'interior del complex. La planta necessita contractar uns 10.000 treballadors per normalitzar la cadena de producció, segons la premsa local. Una informació que concorda amb l'advertència que Apple feia a principis de mes que s'alentirien els enviaments de l'iPhone 14. A més, la companyia ha començat a diversificar la producció a l'Índia.

La Xina combat el seu pitjor brot aferrada a la política covid 0 

La Xina continua aferrada a la política de covid 0, que consisteix en l'aïllament de tots els contagiats i els seus contactes propers, estrictes controls fronterers, restriccions de mobilitat i campanyes de proves PCR massives allà on es detecta algun cas.

Edificis d'habitatges confinats a Pequín, que viu el pitjor brot des de fa tres anys

Ara estan vivint el pitjor brot des de l'inici de la pandèmia, fa tres anys. A Pequín, centenars de recintes d'habitatges estan confinats i ningú hi pot entrar ni en pot sortir. 

A la major part de la ciutat s'imposa el teletreball. El malestar s'està generalitzant perquè ningú entén per què les restriccions tornen a extremar-se, mentre a la televisió el Mundial de Qatar mostra un món sense mascareta que s'ha oblidat del coronavirus.

 



 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaTecnologiaXinaConfinament Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut