Membres de sindicats de Mossos s'han tancat en una sala de la seu d'Interior (Efe)
Barcelona

Representants sindicals de Mossos es tanquen a la seu d'Interior

Asseguren que s'hi quedaran fins que el govern "torni a asseure's" per negociar "amb una solució clara i concreta"

RedaccióActualitzat

Representants dels sindicats de Mossos d'Esquadra estan tancats a la conselleria d'Interior per protestar per la falta d'acord per millorar la situació del cos policial.

 

Un dels porteveus del col·lectiu MosS.O.S. assegura que "l'administració els ha tornat a menystenir" ja que aquest dimecres els van dir "que hi hauria concrecions i aquestes no arriben". Asseguren que no marxaran "fins que vinguin amb una solució clara i concreta als nostres problemes i demandes".
 

 

Les reivindicacions de Mossos

Aquest dimecres el conseller d'Interior es va comprometre a aprovar una convocatòria de 750 noves places de Mossos d'Esquadra el 2019, i va assegurar que dotze de les quinze reivindicacions plantejades pels sindicats policials "estan en vies de solució".

Els Mossos demanen més efectius, el retorn immediat de les pagues extres del 2013 i el 2014 i l'equiparació salarial amb els bombers.

 

 

Aquest matí, el conseller Buch s'ha compromès a millorar la situació dels dos cossos. Però Buch diu que la proposta als bombers que es va fer arribar dimarts a Bombers encara no està aprovada pel cos.

"Esperem a veure si el cos de bombers està d'acord amb la proposta que hem fet perquè si al final anem fent reunions paral·leles, i l'acord o la proposta que hem fet a bombers no es transforma en acord, de res servirà les reunions que poguem fer amb la policia."

Els bombers denuncien que falta personal i que arrosseguen unes condicions laboral precàries. L'última proposta que els ha ofert el Departament d'Interior és que es comprometen a convocar mil places noves i a fer una inversió en material i equipaments. Tots els sindicats rebutgen la proposta, però la portaran a votació. Volen mantenir la vaga d'hores extres que fan fins al 10 de gener, si abans no s'arriba a un acord.

La tancada de representants sindicals de Mossos arriba després de les protestes d'aquest dimecres, quan prop de 500 agents van tallar la Gran Via per reclamar més drets salarials i laborals.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut