Centenars de manifestants van protestar a prop del Palau de la Música, a la Via Laietana de Barcelona (Reuters)

Repetiran el judici a un mosso absolt d'haver colpejat un manifestant dels CDR el 2018

El TSJC ha anul·lat la sentència que absolia l'agent al·legant que no hi havia proves suficients

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat una sentència que absolia un mosso d'esquadra acusat de donar un cop de porra al cap a un home durant una concentració contra la presència del rei a Barcelona el 2018.

La protesta l'havien organitzat els CDR per la visita reial amb motiu del Mobile World Congress, en la primera visita del rei a Catalunya des del seu discurs del 3 d'octubre del 2017.  Hi va haver càrregues, moments de tensió, un detingut i 19 ferits lleus.

L'Audiència de Barcelona va absoldre l'agent en considerar que no hi havia proves suficients contra ell. El col·lectiu Irídia, que defensa els drets humans, va presentar un recurs i ara el TSCJ l'ha estimat.

El tribunal considera que la valoració de la prova és "objectivament errònia, irracional i clarament incompleta". Per tot plegat, acorda que es torni a repetir el judici amb totes les garanties per un tribunal de composició diferent.

Irídia ha valorat molt positivament la decisió del tribunal, ja que demostra que la persistència en la denúncia de la violència policial "acaba per esquinçar el mur de la impunitat".

L'advocada de l'organització Sonia Olivella ha considerat "intolerable" que un manifestant ferit el 2018 per un agent "encara hagi d'estar esperant la justícia" i ha afegit que la repetició del judici és una bona oportunitat per depurar responsabilitats.

D'altra banda, ha insistit que el cas posa de manifest la necessitat de crear un mecanisme independent de control de la policia que garanteixi investigacions ràpides, eficients i eficaces i eviti futures vulneracions de drets de les persones afectades per casos de males praxis o violència policial.

 

ARXIVAT A:
JudicialPolicialMonarquiaFelip VIMossos d'Esquadra
Anar al contingut