Retornen a Espanya els 26 menors positius en Covid que estaven confinats a Malta
L'interior de l'avió en què han tornat els menors positius per Covid

Repatrien els 26 menors positius en Covid que estaven confinats a Malta

La resta dels seus companys, negatius però considerats contacte estret, continuaran tancats en un hotel de l'illa durant dues setmanes

L'ambaixada espanyola a Malta ha organitzat un vol medicalitzat perquè els 26 menors d'entre 11 i 14 anys positius en Covid puguin tornar de l'illa, on estaven confinats des de dilluns.

El vol ha aterrat a les 16.00 d'aquest divendres, a la T2 de l'aeroport de Barajas. Això ha comportat el desplaçament per compte propi de les famílies d'aquells menors afectats que no viuen a la capital d'Espanya, com és el cas d'alguns catalans.

Han quedat fora del vol tots aquells companys dels positius qui, en ser considerats contacte estret, continuaran confinats en un hotel fins que tinguin permís per sortir-ne. Aquest temps seria, en principi, de dues setmanes.

El grup de menors era a Malta des del 8 de juliol i preveien estar-hi fins al dia 28 d'aquest mateix mes, les dates corresponents a un curs d'anglès a l'illa organitzat per Education First.

L'aparició d'un cas positiu, però, va activar el protocol de seguretat, i tots els alumnes van ser tancats a les seves habitacions. Alguns familiars van denunciar que l'empresa organitzadora no els compartia informació, i que els positius amb símptomes no rebien cap tipus d'atenció mèdica.

No és el primer cas en què el Ministeri d'Afers Exteriors espanyol ha hagut de lidiar amb les autoritats malteses durant aquestes setmanes. Aquest dimarts, uns 60 estudiants que feien quarantena en un hotel de l'illa van tornar a Madrid, i a principis de mes, una trentena d'estudiants de la URV en viatge de graduació van denunciar que se'ls va confinar sense donar-los cap explicació tres dies després d'arribar a Malta.


Les escoles d'idiomes, de solució a problema

Malta és un destí habitual en aquest tipus d'estades per a joves menors d'edat que, durant unes tres setmanes, assisteixen a classes d'anglès i el practiquen la resta del dia, en tractar-se d'una antiga colònia britànica.

De fet, des de Malta s'havia encoratjat els estudiants a venir a l'illa aquest estiu, oferint fins i tot vals per valor de 300 euros per gastar en establiments de la zona. L'arribada dels alumnes des de diferents parts d'Europa, però, va provocar una explosió dels casos.

Malta va canviar aleshores la seva política de manera radical: va tancar les escoles d'idiomes i va arribar a exigir la pauta completa de vacunació per entrar a l'illa, passant del passaport Covid aprovat per la Unió Europea. Finalment va fer marxa enrere, però segueix obligant els no vacunats a fer quarantena.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut