Poca gent al transport públic en la tornada a la feina de treballadors no essencials

Només s'hi han distribuït unes 100.000 mascaretes ja que la majoria dels treballadors han optat pel vehicle privat

RedaccióActualitzat

Al voltant d'un milió de treballadors no essencials ha tornat aquest dimarts a la feina, a Catalunya. La majoria d'aquests treballadors han optat pel vehicle privat. El trànsit ha augmentat a l'àrea metropolitana un 52%. I hi ha hagut fins ara poca gent, en canvi, als transports públics. De moment, normalitat, sense aglomeracions ni incidents a cap indret on s'han començat a distribuir l'1,7 milions de mascaretes enviades pel govern espanyol.

El moviment al transport públic ha estat més baix que els dies previs al confinament total. Segons Protecció Civil, no hi ha hagut aglomeracions i s'han repartit només 100.000 mascaretes a punts clau de connexió del transport de l'àrea de Barcelona.

La Generalitat ja ha anunciat, per tant, que es pensa replantejar el model de repartiment de les mascaretes. El conseller d'Interior, Miquel Buch, atribueix aquest fenomen al fet que molts ciutadans han preferit quedar-se a casa o que han optat per utilitzar el seu vehicle.

Poca gent al transport públic en la tornada a la feina de treballadors no essencials
El sector de la construcció torna a treballar a partir d'ara (Reuters/Nacho Doce)


500 voluntaris han repartit mascaretes

Aquest dimarts s'ha incrementat el servei de metro, autobusos, Rodalies i ferrocarrils. I s'han repartit mascaretes a les estacions més concorregudes, entre les 6 del matí i les 12 del migdia, com a element de protecció i perquè aquesta tornada progressiva a la feina no suposi un rebrot del coronavirus. El repartiment de les mascaretes l'han fet uns 500 voluntaris de Protecció Civil i de la Creu Roja, amb l'assistència de la policia.

 

 

 

Un milió de treballadors no essencials tornen a la feina a Catalunya
Un voluntari de Protecció Civil i un grup de Mossos a l'estació d'autobusos de Tarragona (ACN/Roger Segura)
Un milió de treballadors no essencials tornen a la feina a Catalunya
Mascaretes a punt de repartir (ACN/Roger Segura)

 

 

Les mascaretes s'han donat als 40 municipis de més de 30.000 habitants, en 130 nodes de transport: aquelles estacions de tren, autobús i metro on hi ha connexions entre diferents sistemes o transbordaments.

Un milió de treballadors no essencials tornen a la feina a Catalunya
Entre les 6 del matí i les 12 del migdia es reparteixen mascaretes a qui vagi a treballar en transport públic


La indústria i la construcció són els dos sectors més importants autoritzats des d'aquest dimarts a tornar a la feina, per la relaxació de l'estat d'alarma. En queden fora, en canvi, la restauració, escoles, universitats i espectacles culturals i esportius, entre d'altres. En el cas de la construcció, tampoc no es poden reprendre les obres de rehabilitació i reforma en habitatges on hi visqui gent.

També poden tornar a la feina els comerços vinculats a la venda i reparació d'equips informàtics, que aquestes últimes setmanes han vist incrementada la demanda per l'extensió massiva del teletreball o les videoconferències. De la mateixa manera ho podran fer els treballadors de la neteja i de seguretat de sectors no essencials, ja que fins ara estava limitat a hospitals o transports públics.

Les administracions han augmentat l'oferta del transport públic: durant tot el dia hi ha entre un 40% i un 65% del servei, que arriba al 70% en hora punta.

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut