Els vehicles ja poden circular en sentit sud per l'AP-7
La Jonquera

Reoberta la frontera a la Jonquera després de més de 31 hores tallada

Tant a l'AP-7 com a l'N-II els vehicles han començat a circular a la tarda

Actualitzat

L'autopista AP-7 a la Jonquera s'ha reobert en sentit sud, cap a Figueres, abans de les quatre de la tarda. Al cap de tres quarts d'hora s'ha obert, també, en sentit nord.

A les cinc de la tarda també ha quedat oberta l'N-II, bloquejada des del migdia per una acció de Tsunami Democràtic.

 

 

 

La situació viària, però, trigarà a normalitzar-se perquè encara hi ha molts camions aparcats i cotxes aturats pel col·lapse.

La via ha estat un total de 31 hores tallada, després que aquest dilluns a primera hora activistes de Tsunami Democràtic l'ocupessin en una acció per reclamar a l'Estat que dialogui amb la Generalitat.

 

 

Durant tota la tarda de dilluns hi va haver concerts i activitats, en un escenari que hi havia muntat al Pertús.

La protesta va començar l'endemà de les eleccions generals del 10 de novembre, festiu a França. Aquest dimarts, l'endemà que comencés la protesta, la Gendarmeria ha desallotjat els manifestants. Hi ha hagut 19 detinguts.

Cap a les tres de la tarda s'ha viscut un moment de tensió i perill quan un camió ha decidit no aturar-se davant dels manifestants que tallaven l'N-II.


Els Mossos d'Esquadra han retirat amb grues 12 vehicles de manifestants de Tsunami Democràtic aparcats a l'autopista AP-7 a la Jonquera, i els han portat a dipòsits propers.

Els agents han demanat als concentrats a l'AP-7 que retiressin els vehicles, i després els manifestants han mogut 51 vehicles, i s'interposaran denúncies contra els estacionats, és a dir, sense conductor a dins.

A més, agents de la policia francesa han traslladat al dipòsit de Perpinyà, a França, els vehicles de manifestants aparcats al mig de l'autopista A-9 durant el bloqueig de la frontera contra la sentència del procés.

 

ARXIVAT A:
Tsunami DemocràticProcés catalàMobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut