Després de tres setmanes sense activitat ja es pot accedir a la barra del Trabucador
Després de tres setmanes sense activitat ja es pot accedir a la barra del Trabucador

Reobren la barra del Trabucador del delta de l'Ebre tres setmanes després del Gloria

Ja es pot accedir a la punta de la Banya, a través de la barra del Trabucador, després de tres setmanes sense activitat a les salines

RedaccióActualitzat

Aquest dijous ha quedat obert l'accés a la punta de la Banya, per la barra del Trabucador, tallat des del temporal Gloria. L'empresa que gestiona les salines situades en aquest espai ha reconstruït un camí d'arena per la barra del Trabucador, que va quedar inundada pel temporal.

Durant aquestes tres setmanes s'ha hagut d'aturar l'activitat. Els treballs han consistit a reomplir de sorra aquelles parts de la barra més erosionades pel fort onatge marí del temporal.

 

 

Màquines treballant per reconstruir la barra del Trabucador

 

La Plataforma en Defensa de l'Ebre i sis entitats conservacionistes han reclamat que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre reconegui l'enfonsament i la regressió del delta de l'Ebre i, en conseqüència, faci una gestió de l'aigua i els sediments que ajudi a solucionar aquests problemes.

Màquina posant sorra al camí per reconstruir la barra del Trabucador

Aquestes entitats han reclamat una moratòria dels nous regadius i embassaments previstos a la conca de l'Ebre i que es comencin a fer proves pilot per mobilitzar els sediments retinguts als pantans.

També estan d'acord a fer actuacions puntuals per protegir el Delta com la construcció de camins de guarda, talussos i la fixació de dunes i aiguamolls per frenar la força del mar quan hi hagi temporals.

 

 

 

ARXIVAT A:
Temporal Gloria
Anar al contingut