Espectadors amb mascareta en una sala de cinema (EFE/Kiko Huesca)
Espectadors amb mascareta en una sala de cinema

Reobren els cinemes després de setze caps de setmana tancats pel coronavirus

Les pèrdues d'aquests mesos en què les sales han estat tancades es valoren en 200 milions d'euros

Actualitzat

Després de setze caps de setmana sense estrenes, aquest divendres tornen les projeccions en pantalla gran; però, per la situació de pandèmia, hi ha restriccions d'aforament, per seguretat sanitària.

Ara s'haurà de veure si la gent respon i acudeix als cinemes després d'haver estat tancats a casa tant de temps. Les pèrdues d'aquests mesos en què les sales han estat tancades es valoren en gairebé 200 milions d'euros, dos milions al dia, segons dades de la Federació de Cinemes d'Espanya (FECE).

 

Protocol a les sales de cinema

Hi haurà panells explicatius sobre les mesures més importants que cal complir a cada zona, des que s'hi entra fins que se'n surt. També hi ha dispensadors de gel hidroalcohòlic en diferents punts estratègics.

Es recomana la compra online; així cada espectador podrà veure els plànols de les butaques, la seva disposició i l'espai amb què compta. S'augmentarà la neteja entre les sessions, per aquesta raó s'han hagut de reduir el nombre de projeccions, també per espaiar els horaris i evitar que hi hagi concentracions de gent a les àrees comunes. I serà obligatori l'ús de mascareta.

Estrenes

S'estrenen dotze pel·lícules, inclosa una reestrena màgica: "Cinema Paradiso" que, per celebrar la reobertura, algunes sales hi han inclòs aquest clàssic. Una de les més destacades és la comèdia nord-americana "Personal assistant", protagonitzada per Dakota Johnson, que ha de suportar els egos d'una diva del pop.

També, dues cintes islandeses, "Oro blanco", un al·legat contra les dures condicions laborals d'una cooperativa, i "Un blanco, blanco día", un trhiller psicològic en què un policia retirat sospita d'un home que tenia relacions amb la seva dona, que s'acaba de morir.

També s'estrena l'espanyola "La cinta de Álex", l'òpera prima d'Irene Zoe Alameda, que explica la història d'un pare que es retroba amb la seva filla després de sortir de la presó, acusat de ser jihadista.

 

Tornen, també, les cintes inquietants i de terror, com "La posesión de Mary", amb Gary Oldman i Emily Mortimer: el maligne a dins d'un vaixell que compra una família per passar-hi les vacances.

O "Algunas bestias", del xilè Jorge Riquelme, guardonada a Sant Sebastià: atmosfera i tensió creixents en el viatge d'una altra família a una illa de Xipre.

El Bcn Film Fest

El festival es va inaugurar ahir als cinemes Verdi de Barcelona, i ha estat el primer festival de cinema presencial del "postconfinament". Una inauguració atípica, amb mascaretes, distància social i aforament limitat al 50%. El festival oferirà durant una setmana més d'una quarantena de pel·lícules.

 

Va començar amb la projecció d'"Uno para todos". Es tracta d'un drama amb tocs d'humor, en què un mestre interí aterra en una classe que ha de reintegrar un alumne malalt, enmig del rebuig de la majoria. Un nen que, per cert, duu mascareta. El mestre l'interpreta David Verdaguer.

L'actor David Verdaguer i el cineasta David Ilundain, protagonista i director d'"Uno para todos" (EFE/ Alejandro García)

El film, el segon llargmetratge del navarrès David Ilundain, i amb una nodrida presència catalana, es va projectar en diverses sales perquè el pogués veure el màxim de públic, amb separació entre seients i amb mascaretes. Clara Segura, que interpreta la mare del nen, va parlar de la necessitat de tirar endavant i adaptar-se a la nova situació.

Altres films que es podran veure aquests dies són "Una ventana al mar", "La lista de los deseos", i "Pinotxo", una de les estrenes, que protagonitza Roberto Benigni.

 

ARXIVAT A:
CinemaCoronavirus
Anar al contingut