Brussel·les

Reobre parcialment l'aeroport de Brussel·les

Els tres primers vols surten cap a Faro, Atenes i Torí a càrrec de Brussels Airlines, el client més important de l'aeroport de Zaventem

RedaccióActualitzat

L'aeroport internacional de Brussel·les torna a obrir parcialment, dotze dies després dels atemptats terroristes que van causar 38 morts. Ho ha anunciat el conseller delegat de la companyia gestora, Arnaud Feist que ha dit:

"A partir de diumenge, l'aeroport hauria d'estar parcialment operatiu. Avui encara hem de rebre l'autorització oficial d'operar".

Faist veu en la decisió d'obrir l'aeroport "un senyal d'esperança que demostra la nostra voluntat i la nostra força per superar aquesta prova i no cedir".

Els tres primers vols surten cap a Faro, Atenes i Torí, operats per Brussels Airlines, el client més important de l'aeroport de Zaventem.

La decisió de començar amb una oferta limitada s'ha pres de manera conscient, ha explicat Feist, amb la intenció d'anar-la augmentant gradualment. L'objectiu és tornar a la capacitat màxima abans de les vacances d'estiu, a finals de juny o principis de juliol, ha explicat el conseller delgat de l'aeroport.

Seguretat reforçada

Durant els primers dies, només es podrà arribar a l'aeroport amb cotxe o taxi i hi haurà un control aleatori dels vehicles.La terminal continuarà tancada a trens i autobusos.

Els passatgers hauran de passar un primer control de seguretat abans d'accedir a l'edifici. La policia disposarà d'un escàner a peu de carrer, comprovarà carnets d'identitat i targetes d'embarcament. I només podran entrar les persones que hagin d'agafar un avió. Els passatgers que hagin superat aquests primers controls es dirigiran cap a les respectives portes d'embarcament amb els controls de seguretat habituals.

Feist ha anunciat que la pròxima fase és començar els treballs de renovació de la terminal on hi va haver les explosions.

La renovació inclourà noves mesures de seguretat i una "nova arquitectura", ha dit el conseller delegat, que ha aprofitat per agrair a les aerolínies que hagin posat a disposició dels passatgers solucions alternatives.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut