Reobre la passera de Mont-rebei després de 5 mesos tancada per seguretat

Les administracions catalana i aragonesa van tancar-la per reforçar l'estructura que s'havia malmès per la gran afluència de visitants

Actualitzat

Aquesta setmana ha quedat reoberta la passera del congost de Mont-rebei, que portava tancada 5 mesos per motius de seguretat. La Noguera i l'administració aragonesa de la Ribagorça han treballat per reforçar-la.

El pas de fins a més de 2.000 persones al dia va malmetre l'estructura del pont que connecta banda i banda del congost, entre Àger i Viacamp. L'estructura, que és metàl·lica, no estava preparada per a tantes vibracions. Segons els tècnics, se n'ha reforçat la seguretat i se n'ha augmentat la flexibilitat.

La passera es troba per sobre el riu Noguera Ribagorçana, punt de trobada de les fronteres administratives d'Aragó i Catalunya

 

La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, preveu que hi haurà una gran afluència de gent durant la Setmana Santa. Per això, ha recordat la importància de fer un bon ús de les instal·lacions quan es visiti el congost.

"A vegades ens han arribat imatges on es veuen unes 50 persones saltant al mig de la passarel·la, i aquest comportament és innecessari. Que disfrutin del territori, però que ho facin amb seguretat."

Els treballs han tingut un cost de 50.000 euros, que han assumit a parts iguals el Consell Comarcal de la Noguera i l'aragonès de la Ribagorça. A més, les dues administracions han signat un conveni per repartir-se el manteniment del pont.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut