Interior de la Sala Salamandra amb avisos que la mascareta és obligatòria (CCMA)

Reobertura oci nocturn: poques mascaretes posades i botellots menys massius

A la pista de ball cal portar la mascareta, però es torna a constatar que serà molt difícil fer complir aquesta norma

Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Primer cap de setmana amb discoteques i bars musicals oberts, que no han evitat que es fessin alguns botellots, tot i que han tingut menys afluència que en els últims caps de setmana.

A Barcelona, per exemple, els carrers presentaven un aspecte inusualment buit, amb poca presència policial i una participació desigual: a la platja de Sant Miquel, una cinquantena de persones, mentre que davant del Macba s'hi han concentrat unes dues mil persones.

Botellot davant del Macba (CCMA)

Mentrestant, als locals, en aquesta segona nit s'han repetit alguns problemes per verificar els certificats Covid per entrar-hi, però el més difícil de gestionar ha tornat a ser l'ús de la mascareta. 

A la Sala Salamandra, a l'Hospitalet de Llobregat, la gran majoria no portaven mascareta tot i que hi ha anuncis arreu que ho recorden. Els que beuen se la poden abaixar, però es barregen amb els que ballen, que l'haurien de dur posada.

El director de la sala, David Lafuente, constata la dificultat de fer complir aquesta mesura: "Cadascú hauria de ser conscient del que ha de fer i de complir les normes, però si si els botellots són molt difícils de controlar i cossos com Mossos o Guàrdia Urbana no ho aconsegueixen doncs nosaltres som conscients que serà difícil, no?".

El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha defensat que els empresaris de l'oci nocturn no poden fer de policies davant la dificultat de controlar l'ús correcte de les mascaretes a la pista de ball. "Hi ha cartelleria a tots els locals i també personal recordant l'obligació de portar mascareta i de no consumir mentre es balla, però no tenim una persona de control per cada client", ha afirmat Boadas en una entrevista a Rac1.

"S'hauria d'evitar criminalitzar-nos perquè no podem estar a sobre de cada usuari. Això sí, aquelles persones que reiteradament no compleixen se les pot fer fora per no respectar la normativa del local i en virtut del dret d'admissió", ha apuntat el secretari general de la Fecasarm

 

Ganes de tornar a ballar

Els clients de la sala Salamandra destacaven "l'adrenalina", "l'emoció" i la "il·lusió de viure com dos anys enrere", que afegeixen que es trobava a faltar. 

El 70% de l'aforament permès es tradueix en 575 persones a dins que han comprat l'entrada anticipadament. 

En aquest vídeo es pot veure l'ambient d'aquesta segona nit de locals oberts:

 

En el cas de la Salamandra, durant l'any i mig llarg que han estat aturats han tingut 40 dels 50 treballadors en ERTO. Aquest cap de setmana no totes les discoteques han obert, es calcula que una de cada quatre per por de no poder mantenir les mesures Covid

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut