Desplegament policial per reobrir l'estratègic pont entre Canadà i els EUA
El desplegament policial al pont Ambassador, aquest diumenge a Windsor, al Canadà

Reobert l'estratègic pont entre el Canadà i els EUA bloquejat set dies per antivacunes

La policia els ha desallotjat durant el cap de setmana, i al Canadà continuen les protestes a Ontario i a França els manifestants tenen previst arribar a Brussel·les

El pont Ambassador, entre el Canadà i els Estats Units, ja torna a estar obert al trànsit després que la policia d'Ontario hagi desallotjat aquest diumenge els manifestants antivacunes que hi impedien el pas.

La circulació ha començat ja de matinada, matí de dilluns a Europa, després d'una setmana de bloqueig per les protestes dels conductors que rebutgen l'obligació de vacunar-se contra la covid i també les altres restriccions per la pandèmia.

Per aquest pont, que comunica Windsor, al Canadà, amb la ciutat de Detroit, als Estats Units, hi passa una quarta part del comerç entre els dos països, i el bloqueig s'havia convertit en un problema internacional.

Policies al pont Ambassador després de desallotjar els manifestants, aquest diumenge a Windsor, al Canadà (Reuters)

Per això el Tribunal Suprem d'Ontario va ordenar divendres als manifestants que deixessin lliure el pas, sota amenaça de multes de 70.000 euros o fins i tot presó.

Durant tot el cap de setmana un gran dispositiu policial ha retirat els vehicles que barraven el pas i ha detingut els manifestants que s'havien fet forts en els accessos al pont.


Continuen les protestes a Ontario

A part d'aquest punt, les protestes continuen al Canadà, sobretot a la capital, Ottawa, on fa dues setmanes que els manifestants ocupen els accessos i el centre.

Per això el govern federal del president Justin Trudeau estudia demanar poders d'emergència per desplegar l'exèrcit, que fa dies que diu que és l'última opció si la situació no millora.

Comboi per la Llibertat a Brussel·les

Mentrestant a Europa la preocupació per les mobilitzacions que imiten les canadenques s'han desplaçat aquest dilluns de França a la capital comunitària, Brussel·les.

Està previst que aquest mateix dilluns hi arribi l'anomenat Comboi per la Llibertat, que durant el cap de setmana ha intentat entrar a París sense aconseguir-ho.

El govern de Bèlgica ha pronosticat problemes de trànsit, i ha demanat als ciutadans que no entrin a la capital en cotxe.

També han demanat als manifestants que es limitin a fer una "acció estàtica de protesta" en un aparcament dels afores, i els ha advertit que no es poden manifestar per Brussel·les en vehicle.

Control policial en un accés a Brussel·les, a Bèlgica, aquest dilluns al matí (Reuters)
ARXIVAT A:
CanadàEstats UnitsCertificat Covid
Anar al contingut