Restablert el servei de tren al tram de Castellgalí, 14 dies després de l'accident
Primer tren de Renfe que reprèn el servei (ACN)

Restablert el servei de tren al tram de Castellgalí, 14 dies després de l'accident

Les línies R4 i R12 entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa recuperen la freqüència habitual

RedaccióActualitzat

Renfe restableix el servei de tren de les línies R4 i R12 entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa, catorze dies després del xoc frontal entre dos trens a Castellgalí en què va morir la conductora d'un dels combois.

Des de l'accident el trajecte entre aquestes dues poblacions s'havia de fer per carretera. A part de retirar els vagons sinistrats s'han hagut de canviar les travesses i reparar la catenària.

 

El restabliment es fa després que s'hagin determinat les mesures a implantar al tram afectat per l'accident de tren del 8 de febrer.  Aquell dia dos trens van xocar en un tram de doble via, un dels quals, de la línia R12 entre Lleida-Barcelona, va circular per la via equivocada durant set quilòmetres.

Es va apuntar, com a causa de l'accident, que hi ha haver "una concatenació d'errades tant de senyalització automàtica com de comunicació manual entre els trens i el centre de control."

El sindicat de maquinistes SEMAF es va negar a reprendre el servei a les línies R4 i R12 entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet fins que no se solucionessin els problemes que van provocar la topada frontal de dos trens, divendres, a Castellgalí.

 

 

En un comunicat, van afirmar que el risc que es repeteixi un accident és "greu i imminent".

 

La recuperació s'ha planificat en funció de la logística de material i personal, per evitar les possibles interferències en el servei que es presta aquests dies.

 

Des del dia 8 de febrer, el servei entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa es feia per carretera.

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut