Barcelona

Renfe obliga a apartar del servei un vigilant de seguretat de Sants acusat de racisme

La companyia sanciona l'empresa Ombuds per l'actitud d'un dels seus vigilants de seguretat amb un viatger negre a l'estació de Sants

RedaccióActualitzat

Renfe ha obert un expedient informatiu i ha retirat del servei un vigilant de seguretat de l'estació de Sants després que l'entitat Es Racismo difongués a través de Twitter un vídeo on se'l veu empenyent un viatger negre i demanant-li la documentació. El vigilant de seguretat treballa per a l'empresa Ombuds, que s'encarrega de la seguretat a l'estació de Sants.

Segons l'autor del vídeo, el vigilant hauria exigit de males maneres, reiteradament i amb actitud amenaçadora el bitllet a un viatger només pel fet de ser negre. A les imatges es veu com el passatger diu al vigilant que no el toqui i l'insta a anar al carrer. "Anem a fora", li respon el vigilant.

Finalment, a la sortida del vestíbul, un mosso d'esquadra es va fer càrrec de la situació i el viatger de Rodalies va poder marxar perquè no havia comès cap infracció.


 

Diversos usuaris han fet referència a aquest incident a les xarxes socials de Renfe. I també a través de les xarxes, la companyia ha explicat que s'ha apartat el vigilant de les seves funcions, com a mesura cautelar fins que s'aclareixi l'expedient que han obert sobre aquests fets.

 


En comunicat, Renfe assegura que han sancionat l'empresa Ombuds i li han exigit que aparti del servei de manera immediata el vigilant de seguretat. A més, recorda que l'operadora ferroviària censura qualsevol actitud discriminatòria per la raó que sigui contra qualsevol persona.

L'entitat que va denunciar els fets explica que els Mossos van identificar el guàrdia de seguretat i van deixar marxar l'usuari sense més perquè no havia comés cap infracció. Segons Es Racismo, si ningú hagués gravat un vídeo del moment, potser tot hauria acabat d'una altra manera:

 


 


 

ARXIVAT A:
Racisme
Anar al contingut