Renfe manté el servei de carretera entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa
Els trens accidentats divendres a Castellgalí (ACN)
Manresa

Els maquinistes es neguen a reprendre el servei al tram de l'accident de Castellgalí

De moment, es manté el servei de carretera entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa

Actualitzat

Finalment, el trànsit ferroviari en el tram afectat pel xoc de divendres en què va morir una persona no es restablirà aquest dimarts.

El sindicat de maquinistes SEMAF es nega a reprendre el servei a les línies R4 i R12 entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet fins que no se solucionin els problemes que van provocar la topada frontal de dos trens, divendres, a Castellgalí. A l'accident va perdre la vida la maquinista d'un dels combois.

En un comunicat, el SEMAF afirma que el risc que es repeteixi un accident és "greu i imminent" i per això no toleraran que la línia torni a funcionar amb les mateixes condicions que hi havia abans del sinistre. Reclamen que s'analitzin els actuals sistemes de seguretat i que es solucionin les mancances que s'hi puguin detectar.


Per la seva banda, Renfe ha informat aquest dilluns al vespre que ajornava el restabliment del servei fins que no acabi la investigació sobre les causes del sinistre i que mantindrà el servei alternatiu per carretera entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa per als trens de la línia R4 i entre Calaf i Sant Vicenç de Castellet pels serveis de la línia R12.

Així, doncs, es mantindrà el servei per carretera entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa per als trens de la línia R4 i entre Calaf i Sant Vicenç de Castellet per als combois de la línia R12.

 

En principi, Renfe preveia restablir el servei a partir d'aquest dimarts al matí.

Justament aquest dilluns centenars de persones s'han manifestat a la capital del Bages per reclamar millores i inversions a la xarxa de Rodalies.

 

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut