Una dona amb mascareta a l'estació de Rodalies (EFE/Mariscal)
Una dona amb mascareta a l'estació de Rodalies (EFE/Mariscal)

Renfe no admet pagaments en efectiu des d'aquest divendres pel coronavirus

El gestor ferroviari també ha anunciat bitllets de tren gratis per als professionals sanitaris que vagin a treballar amb tren

RedaccióActualitzat

Renfe ha suspès, des d'aquest divendres, el pagament en efectiu a la majoria de les estacions. La decisió, anunciada en un comunicat, afecta els usuaris de Rodalies, i també els dels serveis regionals, Llarga Distància, els trens Avant i l'AVE.

El gestor ferroviari ha explicat que és una mesura de caràcter temporal que respon a les recomanacions de les autoritats sanitàries amb motiu de la crisi del coronavirus.

La mesura no s'aplicarà a les estacions que no disposin de màquines d'autovenda de bitllets, però totes les estacions de Rodalies, Avant, AVE i Llarga Distància ja en tenen.

La companyia, a més, ha recordat que també es poden comprar bitllets de Rodalies Barcelona amb l'aplicació de Renfe Rodalies; que es poden comprar bitllets d'Avant i AVE amb l'aplicació Renfe Ticket; i que també es poden comprar bitllets a través de la web renfe.com.


Descens dràstic d'usuaris

La mesura, de tota manera, afectarà pocs usuaris, perquè segons les últimes dades facilitades aquest divendres per María José Rayo, la secretària general de Mobilitat del govern espanyol, l'ocupació actual de Rodalies és del 10 per cent de mitjana a tot Espanya, amb nuclis per sota del 5 per cent.

I a l'AVE i la Llarga Distància, l'ocupació és aproximadament un 5 per cent de l'habitual.

 

Un home amb mascareta a l'intercanviador de Nuevos Ministerios, a Madrid (EFE/BAllesteros)


A Catalunya, aquest divendres, en l'hora punta del matí hi havia un 91,4 per cent menys d'usuaris que un feiner habitual.

Per adequar el servei al descens de la demanda, circulen el 66 per cent dels combois entre setmana, i la meitat el cap de setmana.

A més, s'han suprimit l'R7 i l'RG1. La primera, perquè no hi classes a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i la segona, perquè el seu recorregut coincideix amb altres línies.


Places gratuïtes per a sanitaris

Renfe, d'altra banda, ha anunciat que oferirà places gratis als professionals sanitaris que necessitin el tren per desplaçar-se a la feina.

Hauran d'identificar-se mitjançant la targeta d'identificació de centre on treballen, o bé amb un certificat expedit pel centre d'assistència mèdica on hagin d'acudir.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Transport públicMobilitat
Anar al contingut