Barcelona

Renfe haurà d'indemnitzar amb uns 147.000 euros una dona que va perdre la cama quan va caure del tren

Renfe haurà d'indemnitzar una dona que va tenir un accident el 23 de maig del 1993 a l'estació de tren de Figueres, quan baixava de l'escala d'un dels vagons d'un tren i el comboi es va posar bruscament en marxa. Les lesions que es va fer li van provocar l'amputació de la cama, per la qual cosa va presentar una demanda contra Renfe.

Actualitzat
En un primer moment el jutjat de primera instància va desestimar la demanda. La dona la va recórrer a l'Audència Provincial de Girona, que li va donar la raó. Renfe, però, va portar el cas fins al Tribunal Suprem, que finalment ha determinat que la xarxa de ferrocarrils l'ha d'indemnitzar.

La sentència explica que és responsabilitat de Renfe el fet que no existeixi cap tipus de sistema de seguretat que impedeixi que el tren es posi en marxa mentre hi ha passatgers pujant o baixant. L'empresa havia al·legat que la culpa no era pas seva, sinó de la dona, que estava baixant del vagó amb el tren en marxa. Però el Tribunal Suprem no entén que la culpabilitat sigui de la víctima, sinó de la manca de mesures de seguretat de la xarxa de ferrocarrils.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut