Madrid

Renfe encarirà un 6% els bitllets de rodalies i un 4% el de l'AVE a partir del gener

La companyia Renfe ha anunciat les noves tarifes per al 2009. El preu dels bitllets de rodalies s'apujarà un 6,2%, el preu dels de mitjana distància ho farà un 5%, i els d'alta velocitat i llarga distància augmentaran un 4%. Aquests increments, que entraran en vigor a partir de l'1 de gener, afectaran 400.000 usuaris, que són els que compren bitllets de Renfe. La resta, un 60% del total, viatgen amb bitllets del sistema tarifari integrat, que s'apujarà un 4,7% .

Actualitzat
Aquests augments estan per sobre de la inflació, que es preveu que conclourà l'any al voltant del 2%. També són superiors als de l'any passat. Aquest any, Renfe ha incrementat l'import dels bitllets de rodalies i mitjana distància un 4%. Viatjar en AVE és el doble de car que l'any passat, quan la pujada va ser del 2%.

Els motius de la pujada

Renfe ha explicat que la pujada del 6% de les tarifes de rodalies és la més baixa de les que apliquen els diferents consorcis de transport urbà de les ciutats on Renfe dona servei. En el cas de les línies de mitjana distància, la pujada vol compensar un dèficit tarifari d'aquest servei.

Pel que fa a l'AVE i als tres de llarga distància, la companyia recorda que no es tracta d'uns serveis públics. L'increment vol regular la diferència entre les despeses, els ingressos i la reducció del 16% de l'aportació de l'Estat.

Els recàrrecs per internet es mantenen

Renfe no apujarà per a l'any que ve els recàrrecs per despeses de gestió que s'apliquen a la compra de determinats bitllets per internet o a les taquilles de les estacions de tren. Actualment són del 2,75% per als bitllets de l'AVE i llarga distància si es compren per internet, i del 3,75% si s'adquireixen a l'estació. També manté el sistema de descomptes que es va crear ara fa un any per la compra de bitllets de l'AVE i llarga distància, comprats amb antelació.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut