Barcelona

Renfe duplica l'oferta de places amb descompte a l'AVE

Renfe s'ha proposat omplir al màxim els trens AVE, que en el corredor Barcelona-Madrid ara tenen una mitjana d'ocupació del 78%. Per fer-ho, ha duplicat l'oferta de tarifes amb descomptes, i crearà una nova modalitat per als que agafen els últims seients disponibles. Aquesta ampliació fa que les tarifes amb descompte representin el 15% del total de l'oferta. De cara al gener, es posarà en marxa l'opció de comprar per internet els seients que quedin disponibles les últimes 24 hores abans de la sortida d'un AVE, amb descomptes del 50%.

Actualitzat
L'empresa ferroviària augmentarà les places amb tarifes promocionals fins a arribar als 800.000 seients en totes les línies AVE, que tindran ofertes amb un descompte del 60% com a màxim. La clientela es podrà beneficiar de les "tarifes web", que com el nom indica són les que es venen per internet, i les "estrella", que es poden comprar fins a set dies abans que surti el tren i que tenen reduccions de fins al 40%.

La nova estratègia "permetrà que les places lliures siguin utilitzades per persones que valoren el preu a l'hora d'escollir el mitjà de transport", segons ha afirmat el director general de Llarga Distància i AVE de Renfe, Abelardo Carrillo.

El corredor Barcelona-Madrid és on més s'incrementarà l'oferta promocional, amb 192.200 places. Segons Renfe, només el 16% dels passatgers de l'AVE paguen la tarifa normal.
Anar al contingut