Manresa

Renfe confia restablir el servei al tram de l'accident de Castellgalí dimarts

Encara s'ha de retirar un dels vagons de la via, és el que ha quedat més destrossat

RedaccióActualitzat

El tram de via entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet continua tancat per l'accident de divendres, 8 de febrer. Això està afectant els trens de les línies R4, que va de Sant Vicenç de Calders a Manresa, i R12, que uneix l'Hospitalet de Llobregat amb Manresa i Lleida. Un dels vagons ha quedat totalment destrossat i s'haurà de portar a desballestar. Aquest és un procés complicat i no permet que, a hores d'ara, es puguin obrir a la circulació les línies afectades. Un cop el vagó s'hagi retirat del tot, ADIF haurà de comprovar l'estat de les vies i llavors es podrà decidir si es pot restablir la normalitat. Podria ser que la circulació s'establís de manera provisional amb l'obertura d'una de les dues vies aquest dilluns, però les previsions apunten a dimarts.

Els altres vagons i maquinària afectats en l'accident ja han estat traslladats a les estacions de Sant Vicenç de Castellet i Manresa.

Accident mortal

L'accident va passar divendres, 9 de febrer, a les 18.20, quan dos trens, un que anava de l'Hospitalet de Llobregat a Lleida i un altre que anava de Terrassa a Manresa van xocar frontalment. La conductora del tren, de 26 anys, va morir en l'accident. També hi va haver un centenar de ferits.Nou persones continuen ingressades, 3 de les quals greus, als hospitals de Sant Joan de Déu de Manresa, Vall d'Hebron de Barcelona i Mútua de Terrassa.

Mentrestant, RENFE està donant servei als usuaris amb autobusos provisionals.

 

La inversió en les infraestructures

La Generalitat demana al govern espanyol que es compleixin les promeses sobre inversió al Bages. Segons el conseller de Territori, Damià Calvet, part de les errades que van provocar l'accident "es podrien haver evitat amb més inversions". Per la seva part, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, diu que inversions i l'accident no tenen res a veure "en principi".

 

 

ARXIVAT A:
Infraestructures
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut