Barcelona

La vaga de Renfe es desenvolupa amb normalitat

Segons l'operador ferroviari, l'ocupació dels combois aquest dilluns és similar a la d'altres dies a l'hora punta

RedaccióActualitzat

Renfe ha cancel·lat 320 trens dels programats per a aquest dilluns arran de la vaga de 23 hores convocada per CCOO.

Fins a 107 dels combois afectats són de les línies AVE i Llarga Distància. Això vol dir que d'aquests trens n'han circulat el 72 per cent.

El Departament de Treball ha establert uns serveis mínims del 66 per cent dels trens de Rodalies i regionals durant les hores punta, entre les 6 i les 9.30 i entre les 17 i les 20.30. La resta de la jornada han circulat un 33% dels combois.

 

 

Pel que fa als trens de mercaderies, n'han circulat el 25 per cent dels previstos.

 

 

Comissions Obreres no descarta més mobilitzacions el mes d'agost si no se soluciona el conflicte.


Dia d'excepcional moviment de viatgers

Els percentatges dels serveis mínims s'han fet tenint en compte que es tracta d'una "jornada d'excepcional moviment de viatgers". L'aturada coincideix amb la segona fase de l'"operació sortida" de les vacances d'estiu.

Segons un portaveu de Renfe, aquest dilluns al matí els trens han assumit bé la demanda de viatgers des de primera hora del matí i l'ocupació dels combois ha estat similar a altres dies a l'hora punta.

 

 

Motius de l'aturada

CCOO ha convocat aquesta jornada de vaga perquè considera que l'empresa ha "incomplert" el pactat respecte a les tres principals matèries del nou conveni, és a dir, "generar ocupació, reduir la jornada i augmentar el sou". El sindicat considera "esgotada "la via de la negociació.

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut