Imatges del vídeo on es veuen els vigilants abraonats sobre el jove (Es Racismo)
Imatges del vídeo on es veuen els vigilants abraonats sobre el jove (Es Racismo)
Barcelona

Renfe aparta 9 vigilants denunciats per racisme per reduir un jove a cops de porra

La plataforma Es Racismo, que ha difós les imatges a la xarxa, considera "brutalitat racista" i "desproporcionada" l'actuació dels agents

RedaccióActualitzat

Renfe retira nou vigilants de seguretat que van immobilitzar i pegar a un passatger a l'estació de Plaça Catalunya de Barcelona. La plataforma Es Racismo ha difós les imatges de l'agressió, que creu motivada pel racisme.

En aquest vídeo, difós per la plataforma Es Racismo, es veu un grup de vigilants que piquen amb les porres, abans de reduir i emmanillar un jove.

SOS Racisme vol oferir suport al jove agredit. També s'ha fet ressò de la denúncia i s'ha afegit a la condemna de l'actuació dels agents.

 

Els fets van passar aquest dimecres cap a les 9 del vespre, a l'estació de Plaça Catalunya, quan un grup de vigilants, entre sis i deu, van córrer perseguint un jove que, segons al·leguen, s'hauria colat sense pagar el bitllet.

Renfe ja ha anunciat que ha obert un expedient informatiu que podria acabar en sanció. A més, ha demanat a les empreses de seguretat Ombuds i Sureste que retirin aquests vigilants del servei fins a la resolució de l'expedient.

En un comunicat la companyia ha condemnat aquestes actituds.

"Independentment d'allò que determini la investigació d'aquest fet, Renfe mai no tolerarà cap actitud, manifestació o acció de maltractament cap a les persones."

Aquestes noves imatges polèmiques s'afegeixen a les del cas d'un altre vigilant de seguretat de Renfe que es van enregistrar fa un mes i mig a Sants.

Un altre cas a l'estació de Sants

Al febrer, l'actuació d'un altre vigilant de seguretat a l'estació de Sants va obligar Renfe a apartar l'agent del servei i a sancionar l'empresa Ombuds per l'actitud del seu empleat.

També va ser Es Racismo qui va difondre l'incident a través de Twitter en un vídeo on es veu el vigilant empenyent un viatger i demanant-li la documentació.

 

 

ARXIVAT A:
Racisme
Anar al contingut