Barcelona

Renfe amplia l'oferta de l'AVE fins a equiparar-la a la del pont aeri

Renfe amplia dilluns que ve l'oferta de l'AVE entre Barcelona i Madrid. Hi haurà entre quatre i sis trens més per sentit, segons el dia de la setmana, dels quals dos seran directes. En total, s'oferiran 10.000 places per sentit cada dia, amb sortides cada mitja hora durant la franja de primera hora del matí i tota la tarda. Pel responsable del servei de llarga distància de Renfe, Abelardo Carrillo, destaca que així equiparen l'oferta amb la del pont aeri.

Actualitzat

A partir de dilluns, Renfe reforça l'alta velocitat de Barcelona a Madrid posant en circulació fins a sis trens més per trajecte al dia. D'aquesta manera, l'oferta se situarà en entre 24 i 26 trens per sentit cada dia feiner. A més, durant bona part de la jornada, hi haurà un AVE cada mitja hora.

L'ampliació de l'oferta respon a una demanda que no ha parat de créixer des de l'entrada en funcionament d'aquesta línia, fa sis mesos i, segons ha destacat el responsable de l'alta velocitat de Renfe, Abelardo Carrillo, es "tracta d'una oferta de pont aeri, ja que no hi ha cap diferència de freqüència amb cap altre mitjà de transport".

Nou aparcament a Sants

Una altra novetat que es trobaran a partir d'aquesta tarda els usuaris que agafen el tren a l'estació de Sants és un nou aparcament per a 930 vehicles, que triplica el nombre de places que hi havia fins ara, unes 400. També s'ha inaugurat el nou taller per a trens d'alta velocitat a Can Tunis. Podrà reparar fins a 6 trens simultàniament.

Anar al contingut