Renda mínima: només 100.000 llars la rebran de moment i caldrà que passin un test

L'ajuda s'aprovarà a l'últim Consell de Ministres de maig podria arribar als 3.500 milions i beneficiar un milió de famílies

Actualitzat

La renda mínima s'aprovarà a l'últim Consell de Ministres de maig i es reconeixerien d'entrada, només, 100.000 prestacions. A més, el govern espanyol farà un test de patrimoni a les llars per determinar si tenen dret a cobrar-ho.

El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha explicat que la renda mínima vital s'aprovarà a l'última reunió del Consell de Ministres de maig com a decret llei.

Escrivá ha dit en una entrevista a RNE que estan treballant per enllestir-ho en aquesta data.

"D'entrada estem en condicions d'acceptar almenys 100.000 prestacions de llars de qui ja poden constatar que compleixen les condicions. L'objectiu és que la cobrin no immediatament, però amb bastant rapidesa."

 

Així, doncs, preveuen reconèixer d'ofici el dret d'aquestes primeres llars a rebre-la. La resta, l'hauran de sol·licitar fent els tràmits indicats i Escrivá ha assegurat que tractaran de resoldre-ho de forma "àgil" i "amigable". Preveu que la puguin arribar a cobrar prop d'un milió de llars.

Test de patrimoni
         
El ministre ha explicat que faran un test de patrimoni a les llars per avaluar si tenen dret a la prestació. L'habitatge habitual quedarà exclòs en funció del valor del pis.

El test tindrà en compte el patrimoni net, és a dir, que descomptarà del patrimoni els deutes acumulats. La prestació serà compatible amb tenir feina.

Escrivá ha estimat que el cost que tindrà la implementació de la mesura sigui entre 3.000 i 3.500 milions d'euros, que es finançaran via pressupostos.

La renda es cobrarà mensualment. El ministre també ha apuntat que estudien que hi hagi "diverses modalitats d'accés" a la prestació i exploren "canals addicionals" per demanar-la amb converses amb ajuntaments, tercer sector i Comunitats Autònomes.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaCoronavirus
Anar al contingut