Remi Cavagna celebra la victòria d'etapa a Toledo (@PhotoGomezSport)
Ciclisme

Remi Cavagna guanya en solitari a Toledo en una etapa amb polèmica

Movistar ha tirat quan ha quedat tallat el líder Primoz Roglic en una caiguda massiva però els jutges els han fet frenar

Marc NegreActualitzat

El francès Rémi Cavagna (Deceuninck Quick Step) s'ha apuntat la victòria en solitari de la dinovena etapa de la Vuelta. Cavagna se n'ha anat en solitari a 24 quilòmetres de l'arribada en un exercici de valentia i poder físic i ha deixat els 8 companys d'escapada, entre els quals hi havia el català David de la Cruz. Ha arribat just al tram amb llambordes del centre de Toledo, però li han sobrat 6 segons per celebrar la victòria.

A la general no hi ha canvis, però sí que hi ha hagut polèmica durant l'etapa. 66 quilòmetres abans de l'arribada, una caiguda ha deixat tallats el líder de la general, Primoz Roglic (Jumbo), a més del colombià Miguel Ángel López (Astana) i Tadej Pogacar (UAE). Movistar se n'ha adonat i s'ha posat a tirar. Poc després, però, ha frenat per ordre dels jutges, a banda de les reprimendes d'alguns ciclistes. Els nervis s'han mantingut i a poc més de 25 quilòmetres, s'ha produït un ventall i Roglic, novament, ha quedat tallat. Aquest cop, però, la reacció de Jumbo ha estat immediata.

D'aquesta manera i quan només queden 2 etapes, Roglic segueix líder amb 2:50 sobre Valverde i 3:31 respecte de Nairo Quintana. Aquest dissabte, penúltima etapa de la Vuelta entre Arenas de San Pedro i Plataforma de Gredos. 190 quilòmetres amb sis ports de muntanya. El més exigent, el de Peña Negra (de primera), situat a 25 quilòmetres de l'arribada.

Anar al contingut